Trage Tocht Punthorst

Boswachterij Staphorst

Trage Tocht Punthorst
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Punthorst

 • Startadres:

  Dr. Maarten Lutherschool, Punthorst
  Mr. J.B. Kanlaan 32
  7715 PM Punthorst

 • Coördinaten:

  52°36’45” N   6°15’52” E

We maken een bijzondere wandeling in de Kop van Overijssel rondom de boswachterij Staphorst. Op deze route hebben we de ultieme ‘op-de-rand-van-bos-en-boerenland-beleving’. De wandeling begint in de buurtschap Punthorst bij de Dr. Maarten Lutherschool. Punthorst is een tamelijk jonge woonkern die pas in de dertiger jaren van de 20e eeuw is ontstaan. Tussen IJhorst en Punthorst liggen de Staatsbossen, in de volksmond het Staphorsterbos genoemd. De boswachterij ligt als een geïsoleerd natuurgebied in een overigens tamelijk grootschalig agrarisch landschap. De bossen zijn tussen 1930 en 1940 aangelegd door werklozen uit het westen van het land. Vroeger was de boswachterij vooral gericht op houtproductie. Nu zijn natuur en recreatie even belangrijk. We hebben langs de bosrand steeds zicht op het omringende boerenland, met klinkende namen als Lommert, Kievitshaar en Bovenhaar. Af en toe nemen we een korte passage door het bos of langs een heideveldje.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht punthorst

Greetje Braakman, 20-09-2019

Mooie tocht! Heerlijk gelopen op deze mooie nazomerdag!

TT Punthorst

Hannie den engelsman, 21-02-2017

Pluspunten van deze wandeling: Je komt op paden die in geen enkele andere wandelroute zijn opgenomen en het is onmogelijk om te verdwalen. Minpunten: Zo veel bosrand wordt op den duur een beetje saai en een aantal mooie stukken vallen samen met de mountainbike-route. Mountainbikers en wandelaars vormen (m.n. op zaterdag en zondag) een ongelukkige combinatie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info