Trage Tocht Putten-Koudhoorn

Landgoederen Volenbeek en Groevenbeek

Trage Tocht Putten-Koudhoorn
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Putten

 • Startadres:

  station Putten
  Stationsstraat 127
  3881 AC Putten

 • Coördinaten:

  52°15’55” N   5°34’34” E

We maken een lijnwandeling van station Putten naar Koudhoorn, waar we de bus terugnemen. We lopen in een grote boog om Putten heen. De route is flink afwisselend. De eerste helft wandelen we over de landgoederen Volenbeek, Oud en Nieuwe Groevenbeek. We lopen langs heideveldjes, bosranden en weilanden, beekjes, Huize Groevenbeek en enkele fraaie boerderijen. Steeds in een halfopen landschap. De tweede helft van de tocht gaat door de Speulder- en Sprielderbossen, voornamelijk over brede zandwegen en brede boslanen. Dit is de Veluwe op en top. We komen op landgoed Schovenhorst waar van alles te zien en te doen is: een bostoren, bomentuinen, het Josinapark en een klein museum. Het zwaartepunt van Nederland ligt op onze route en op het laatste stuk wandelen we langs een groot heideveld met de fraaie naam 'Groote Ark' richting Koudhoorn. De bus rijdt alle dagen 1 x per uur terug naar station Putten.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie Veluwe-tocht!

Frank van der Meer, 01-06-2018

Mooie Veluwe-wandeling over de landgoederen Volenbeek en Groevenbeek bij Putten. Stille bossen wisselen stuivertje met heidevelden, weilanden en heldere beekjes. Huize Groevenbeek is een juweeltje en ook de boerderijen waar je langskomt mogen er zijn. Mis het bijzondere pinetum niet! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttputten

Putten-koudhoorn

Jacqueline De Greef, 30-11-2015

Vorige week zaterdag deze tocht gemaakt. Ik vond hem schitterend. De route was behoorlijk drassig maar verder goed te doen.

Mooie wandeling

Andre2, 23-09-2014

Prachtige wandeling, ook voldoende afwisseling. Mooie landgoederen. Nieuw Groevenbeek en Oud Groevenbeek zijn zeker fraai. Ook het arboretum verderop is bijzonder. Denk er wel om dat er soms wat lange stukken tussen zitten, maar als je niet van de Veluwe komt maar bijv uit het westen van het land, zul je alles mooi vinden. De bewegwijzering bij Arboretum klopt niet helemaal. Vlak voor dat je daar via een klaphekje naar binnen loopt en de weg vervolgd over het gemelde graspad, staat in de routebeschrijving dat je richting het hek loopt en met een bocht mee gaat naar rechts o.i.d.. Dat met de bocht meegaan moet je niet doen (dat moet uit de beschrijving m.i.).

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Oude Deel

Stationsstraat 125

3881 AC Putten

Hotel Mooi Veluwe

Garderenseweg 154

3881 NC Putten

Restaurant Hop-eest

Garderenseweg 93B

3881 GK Putten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info