Trage Tocht Putten-Koudhoorn

Landgoederen Volenbeek en Groevenbeek

Trage Tocht Putten-Koudhoorn
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Putten

 • Startadres:

  station Putten
  Stationsstraat 127
  3881 AC Putten

 • Coördinaten:

  52°15’55” N   5°34’34” E

We maken een lijnwandeling van station Putten naar Koudhoorn, waar we de bus terugnemen. We lopen in een grote boog om Putten heen. De route is flink afwisselend. De eerste helft wandelen we over de landgoederen Volenbeek, Oud en Nieuwe Groevenbeek. We lopen langs heideveldjes, bosranden en weilanden, beekjes, Huize Groevenbeek en enkele fraaie boerderijen. Steeds in een halfopen landschap. De tweede helft van de tocht gaat door de Speulder- en Sprielderbossen, voornamelijk over brede zandwegen en brede boslanen. Dit is de Veluwe op en top. We komen op landgoed Schovenhorst waar van alles te zien en te doen is: een bostoren, bomentuinen, het Josinapark en een klein museum. Het zwaartepunt van Nederland ligt op onze route en op het laatste stuk wandelen we langs een groot heideveld met de fraaie naam 'Groote Ark' richting Koudhoorn. De bus rijdt alle dagen 1 x per uur terug naar station Putten.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Putten- Koudhoorn

Maria Koeling, 12-09-2020

Op 8 september 2020 hebben mijn man en ik deze tocht gelopen. Door de afwisseling in het gebied, de diversiteit in de bossen, de heide. Wij hebben enorm genoten. Het is een van de mooiste wandelingen. Ik wil graag een opmerking plaatsen. Onder nr 5. staat geschreven. 'Nu neem je na huisnummer 35 de eerste bosweg links, Lijsterbeslaan.' Deze laan heeft een nieuwe naam gekregen, te zien aan de nieuwe straatnamenbordjes aan het begin en het eind er van. De laan heet nu 'Boswachter Kieftlaan', genoemd naar een man die hier 54 jaar als beheerder heeft gewerkt. Deze laan heet op Google maps nog wel Lijsterbeslaan. Onder nr 8 staat vermeld 'Dit pad blijf je 1 km steeds rechtdoor volgen met aan je linkerhand een heideveld. Wij hebben hier een heel mooie wandeling óver het heideveld gemaakt via een smal hard pad dat parallel loopt aan het pad dat u beschrijft en dat doordat er ook paarden lopen niet zo prettig te bewandelen is. Hopelijk heb ik een nuttige aanvulling kunnen geven

Mooie Veluwe-tocht!

Frank van der Meer, 01-06-2018

Mooie Veluwe-wandeling over de landgoederen Volenbeek en Groevenbeek bij Putten. Stille bossen wisselen stuivertje met heidevelden, weilanden en heldere beekjes. Huize Groevenbeek is een juweeltje en ook de boerderijen waar je langskomt mogen er zijn. Mis het bijzondere pinetum niet! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttputten

Putten-koudhoorn

Jacqueline De Greef, 30-11-2015

Vorige week zaterdag deze tocht gemaakt. Ik vond hem schitterend. De route was behoorlijk drassig maar verder goed te doen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Oude Deel

Stationsstraat 125

3881 AC Putten

Restaurant Hop-eest

Garderenseweg 93B

3881 GK Putten

Hotel Mooi Veluwe

Garderenseweg 154

3881 NC Putten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info