Trage Tocht Reichswald

De Horst, Grafwegen en De Bruuk

Versiedatum: 13-08-2021

Wandeling ReichswaldIn het Bruuk HertenkopIn het Reichswald Ma´s in wordingUitzicht op het dorp De Horst vanaf het graspad bij het voetbalveld Natuurgebied de Bruuk bloeiende orchidee in natuurgebied de Bruuk Zicht op natuurgebied de Bruuk Uitzicht vanaf het Grafwegspaedje op de heuvels van het Reichswald In de verte zien we de kerk van Kranenburg De vergeten grensovergang in het bos bij De Horst uitbundige plantengroei langs t Rensepaedje De ooievaar met zijn jongen op de paal langs het Rensepaedje bij De Horst Uitzicht op De HorstReichswald in de verteDe LeigraafDe BruukReichswaldReichswaldReichswaldReichswaldReichswaldReichswaldUitzicht op het Groesbeekse bosNet over de grens in DuitslandDe GroesbeekDe GroesbeekDe GroesbeekDe Groesbeek
13 KM
85 M
Start:

kruising Ketelstraat - Reestraat, De Horst (Gld)

Details

We maken een wandeling op de rand van Nederland en Duitsland in de buurt van Groesbeek, met veel mooie vergezichten. Startpunt is het dorp De Horst, dat goed bereikbaar is met de stadsbus vanuit Nijmegen. De route loopt door licht glooiend boerenland langs nieuwe natte natuur in de richting van het heuvelachtige Reichswald. Het typisch Duitse bos bestaat uit grote rechthoekige percelen en is doorsneden met veel kaarsrechte brede boswegen, maar wij zoeken juist zoveel mogelijk de smallere paadjes op. Het is af en toe flink klimmen en dalen. Na het bos komen we, nog net in het Duitse Grafwegen, langs het fraaie boscaf├ę Merlijn. Het laatste deel van de tocht gaat door het idyllisch gelegen natuurreservaat De Bruuk. Het is een bijzonder moerasgebied met blauwgraslanden, gekoesterd door Staatsbosbeheer. In De Bruuk zijn bijzondere soorten planten te vinden zoals de Spaanse ruiter, klokjesgentiaan, heidekartelblad, kleine valeriaan en stijve waterweegbree. In de zomer bloeien hier orchidee├źn. Over graspaden lopen we terug naar De Horst.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Reactie op John

Rob Wolfs, 05-05-2024

Bedankt voor je reactie, John. Dat is jammer, maar misschien maakt het uit om hier op een andere dag dan zondag te lopen.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang ├ę├ęn keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info