Trage Tocht Renesse

Verklikkerduinen, Gadrabos en Vroongronden

Trage Tocht Renesse
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Renesse

 • Startadres:

  busstation Renesse
  Roelandsweg
  Renesse

 • Coördinaten:

  51°43’39” N   3°46’27” E

We maken op het Zeeuwse eiland Schouwen Duiveland vanuit Renesse een mooie wandeling door de duinen. Na een korte passage door het drukke centrum van Renesse lopen we over de Oude Moolweg in de richting van de zee. De route vervolgt over brede gravelpaden langs laag duinstruweel met zicht op fraaigelegen duinvalleien en af en toe een blik op de zee. Strandpaviljoen De Zwaluw is een mooi rustpunt. Via het Duinhoevepad wandelen we naar het Gadrabos. Het bos is niet zo groot maar staat bekend om zijn vele eiken en in het najaar om de talrijk aanwezige paddenstoelen. Het laatste deel van de tocht gaat door de Vroongronden, een van de laatste binnenduingraslanden van Nederland. Het is een reliëfrijk en nat overgangsgebied tussen de duinen en de polder met veel vogels, vlinders en bloemen. In dit gebied zijn een provinciale weg en een camping verplaatst, bermsloten gedempt en is een wandel/fietspad aangelegd. De Vroongronden worden open gehouden door grazende runderen en daarom zijn honden hier niet toegestaan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Aanpassing beschrijving

Herman Van den Reeck, 14-10-2018

Zeer mooie wandeling, maar de routebeschrijving zou rekening moeten houden dat de VVV Renesse ondertussen is verplaatst. Vanaf punt 4 is het misschien beter te zeggen dat je gewoon de groene bordjes met gele pijl moet volgen. Bij punt 5 na het veerooster is de beschrijving liepen we verkeerd. Het bospaadje ...

TT Renesse

Rob Wolfs, 02-03-2018

De wandeling is gecontroleerd en onder punt 4 is de tekst aangepast. Nu weer actueel. Met dank aan controleurs Johnny en Rita.

Route

Ann van Raalte, 11-04-2016

Fijne wandeling rond Renesse; In het Gadrabos meteen na het houten bruggetjes raakte we even de weg kwijt; liepen naar paaltje met witte kop en nummer 11. maar beschrijving klopte niet meer. Kwamen op ons gevoel wel weer bij herkenbaar wandelknooppunt.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Strandpaviljoen De Zwaluw

Hogenboomlaan 31

4325 DB Renesse

Café-restaurant de Duinhoeve

Maireweg 5

4328 GR Haamstede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info