Trage Tocht Rijssen

Ligtenberg en Zunase Heide

Trage Tocht Rijssen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Rijssen

 • Startadres:

  café-camping De Keizer
  Holterstraatweg 186
  7462 PN Rijssen

 • Coördinaten:

  52°17’57” N   6°27’50” E

We wandelen onder de rook van Rijssen in het overgangsgebied tussen de Holterberg en het Reggedal. Op het eerste deel van de wandeling lopen we door de bossen en over de Hexelse heide. Het heideveld valt op door de vossenbessen, dopheide en jeneverbessen. Begrazing door runderen leidt hier tot nog meer variatie in planten en struiken. Verderop komen we in een meer halfopen gebied. Het landschap wordt bepaald door een relatief groot hoogteverschil. De stuwwallen liggen zo'n 70 meter boven NAP, terwijl de uitlopers van het Reggedal zich op 8 meter boven NAP bevinden. Het kwelwater van de heuvels komt hier terecht. De voor dit gebied kenmerkende rechte lijnen van sloten en percelen ontstonden toen de voormalige heidevelden door de opmars van kunstmest in onbruik raakten. Weidevogels als grutto en tureluur voelen zich hier nu thuis. De wandeling gaat voor het grootste deel over zand- en graspaden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Rijssen

Rob Wolfs, 08-11-2018

De plaats van de bushalte is aangepast. De route is nu met een korte aanloop van ca. 600 meter te bereiken tussen punt 3 en 4 via de Blokkendijk.

Heide

Frits Schipper, 13-09-2018

Met de lange rechte wegen vond ik het nog wel meevallen. Ik heb onderweg genoten van de natuur van de Noetselerberg, de bloeiende heide van de Sallandse Heuvelrug en de afwisseling qua natuur: bos, heide, langs akkers, over zandpaden. Genoten van de wandeling. Alleen het rustpunt bij Zuna, Blokkendijk 4 is er niet meer. Er is nu een rustpunt bij Erve Smit, Petersdijk 3, Zuna.

Te veel recht

Hans Spijkerman, 31-08-2017

31-08-2017, deze tocht gedaan. Wie van lange rechte wegen (70 a 80%) houdt moet deze tocht zeker doen, ik had liever in de prachtige bossen en heide wat meer wendingen gezien. Ook de aanduiding van de parkeersplaats bij De Keizer als start en finisch verdient geen schoonheidsprijs. Tenslotte een compliment voor de route omschrijving, het klopte allemaal precies.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info