Trage Tocht Rozendaalse Veld

Rozendaalse Zand en Rheder- en Worth-Rhederheide

Trage Tocht Rozendaalse Veld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Rozendaal

 • Startadres:

  parkeerplaats Kluizenaarsweg, Rozendaal
  Kluizenaarsweg
  6891 DN Rozendaal

 • Coördinaten:

  52°1’27” N   5°58’34” E

We wandelen 100% onverhard over de Zuid-Veluwe en de Veluwezoom. De eerste 12 kilometers gaan over en langs uitgestrekte heuvelachtige heidevelden. Het Rozendaalse Veld is een droog heidegebied met struik- en dopheide. Opvallend zijn de hoogteverschillen. Door het gebied lopen enkele oude wegen, zoals de Koningsweg en het Kerkpad. Kenmerkend zijn het rechtlijnige verloop en de grote breedte. We komen langs het Rozendaalse Zand, dat nog niet zo lang geleden helemaal dichtgegroeid was met bos. Sinds 2008 is de zandverstuiving weer hersteld. We vervolgen onze route langs de heidevelden van de Rheder- en Worth-Rhederheide, onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom. Het venijn van deze route zit 'm in de staart. Het laatste deel wandelen we door geaccidenteerde bossen over de Tonberg en de Kluizenaarsberg: dat wordt dus nog even flink klimmen en dalen. Maar daar krijgen we dan wel weer een paar prachtige dubbele beukenlanen voor terug.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pareltje

Fred Den Hertog, 06-09-2020

Een prachtige route. Je moet in het begin even doorbijten als je over het losloopgebied gaat, maar daarna rust en prachtige vergezichten. Kleine stukjes deel je met MTB-ers maar veelal brede paden dus weinig last. Uitstekend beschreven en vooral dat laatste stukken van deze route, wat is de Veluwe toch mooi.

Parkeerplaats beginpunt

Rob Wolfs, 02-06-2020

Er staat in de routebeschrijving dat je de laatste parkeerplaats aan de Kluizenaarsweg moet hebben. Dat lijkt me duidelijk genoeg.

Startpunt op meest westelijke van de twee parkeerplaatsen

Jan Athmer, 01-06-2020

Dag Rob, Misschien nog handig om te vermelden dat er bij het startpunt twee parkeerplaatsen zijn op 300m van elkaar. Op beide zijn nl de eerste 3 zinnen van de routebeschrijving probleemloos toe te passen. Daarna kom je in de problemen als je van de oostelijke parkeerplaats bent gestart. Verder mag van mij de beschrijving in punt 5 wat verbeterd worden. Hier ging het bij mij fout na het hek van gaas. Groet, Jan

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info