Trage Tocht Ruurlo-Vorden

De Wiersse, 't Medler en Galgengoor

Trage Tocht Ruurlo-Vorden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ruurlo

 • Startadres:

  station Ruurlo
  Stationsstraat
  7261 AD Ruurlo

 • Coördinaten:

  52°4’55” N   6°27’1” E

De driehoek Vorden-Ruurlo-Lochem is een van de mooiere wandelgebieden in de Achterhoek met een kleinschalig coulisselandschap. Parallel aan de spoorlijn Vorden-Ruurlo kun je zowel aan de noord- als aan de zuidkant op een mooie manier van station naar station wandelen. Deze wandeling gaat van Ruurlo naar Vorden eerst een stukje langs de zuidkant en springt dan over naar de noordkant. We lopen grotendeels over onverharde paden en wegen op de landgoederen van Huize de Wiersse en Huize 't Medler. De kleinschaligheid in de Achterhoek is mede te danken aan de adel, die hier goed vertegenwoordigd was. Op de vele landgoederen is de historische structuur van het landschap goeddeels bewaard gebleven. In dit 'weeldelandschap' zijn natuur, landbouw en recreatie op een harmonieuze manier geïntegreerd. Het laatste deel van de route gaat door een meer bosrijk gebied over brede zandwegen en smalle bospaadjes.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Vonk, 04-05-2015

Afgelopen zaterdag 2 mei deze tocht samen met mijn broer gelopen vanaf Station Ruurlo naar Vorden. In 1 woord: Schitterend.Het weer was super, zonnetje en goede temperatuur. We hebben er heel erg van genoten! De routebeschrijving klopte perfect, we hebben geen een keer getwijfeld over een te nemen pad(je). Wandeling warm aanbevolen bij iedereen!

TT Ruurlo-Vorden

Rob Wolfs, 29-03-2015

Deze wandeling is nagelopen en de informatie is nu weer up-to-date. Twee horecagelegenheden toegevoegd. Ook de onduidelijkheden waar hieronder sprake van is op het eind van de route zijn opgelost.

Mooie wandeling

Andre2, 31-10-2014

Deze wandeling is met name in het eerste deel fraai. Heel veel onverharde paden en mooie boerderijen en mooie lanen. In het laatste deel van de wandeling, daar waar verwezen wordt om het derde pad rechts te nemen (bij nr 27) om vervolgens de 2e kruising linksaf te gaan, wordt het verwarrend. Als je maar steeds rechtdoor loopt kom je vanzelf op de asfaltweg terecht, echter., voordat je daar aan komt krijg je het gevoel op de verkeerde kruising linksaf te hebben geslagen. Er zijn na die kruising links vele zijpaden en ook de 8 palen heb ik niet gezien. Op goed geluk toch goed gelopen, maar ik kan me voorstellen dat anderen de weg kwijt raken. Overigens is ook het overwoekerde pad niet echt meer als zodanig zichtbaar, wel een boom die voor de 2e kruising over de weg ligt waardoor je het idee krijgt dat je al op het overwoekerende pad bent beland en dus de kruising ervoor (waar je links af moest) gemist hebt.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bosrestaurant De Reehorst

Enzerinckweg 12

7251 KA Vorden

Hotel De Gravin van Vorden

Stationsweg 24

7251 EM Vorden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info