Trage Tocht Schaarsbergen

Kemperberg, Eikenhoutbergen en Oud Reemster Veld

Trage Tocht Schaarsbergen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Schaarsbergen

 • Startadres:

  NP De Hoge Veluwe, ingang Schaarsbergen
  Koningsweg 17
  6816 TC Schaarsbergen

 • Coördinaten:

  52°1’54” N   5°52’11” E

We maken een prachtige wandeling in het zuidelijke deel van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. We zijn vooral onder de indruk van de uitgestrektheid van de (deels vergraste) heidevelden. Maar ook de houtwallen met berkenbomen en eiken zijn fraai. Aan het begin en eind van de wandeling is het autogeruis van de snelweg aanwezig, maar het grootste deel van de route is rustig. We lopen langs boerderij Everwijnserf en komen door het landschap van voormalig landgoed Kemperberg. Via de Kemperbossen gaat de route naar de open velden. De heuvels met eikenbomen zijn hier bijzonder. We ronden het eindeloze Oud Reemsterveld, passeren een wildobservatieplaats en komen bij de agrarische enclave Oud Reemst met mooie akkertjes. Aan de rand van het open veld kruisen we de oude Koningsweg en door het bos lopen we weer terug naar de ingang Schaarsbergen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Schaarsbergen

Rob Wolfs, 10-02-2020

De route is gecontroleerd en op enkele punten aangepast. Tekst en kaarten zijn nu weer actueel.

Reactie op Dorothée

Rob Wolfs, 05-11-2017

Beste Dorothee, bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat je het een mooie wandeling vond. Ik zal je aanvullingen verwerken in de tekst.

Trage Tocht Schaarsbergen

Dorothée den Outer, 03-11-2017

Erg mooie route gisteren gelopen (2 okt.) 2 kleine opmerkingen : Punt 1 laatste 2 regels: voorbij de boerderij kom je uit bij een fietspad. Hier rechts en direct met de bocht mee naar links .Bij dit punt gaat er ook een bospad naar rechts en direct een bocht naar links. Misschien handig om erbij te schrijven niet het bospad nemen maar over het fietspad rechts verder en met de bocht mee naar links. (wij namen het bospad) verder bij punt 2: 1e regel : asfaltweggetje oversteken, dit is echter een zandweggetje. Verder alles goed en duidelijk aangegeven. Compliment vr. grt Dorothée

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekhuis Den Strooper

Koningsweg 18

6816 TC Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info