Trage Tocht Schalkhaar

Zandweteringpark, Kranenkamp en Frieswijk

Trage Tocht Schalkhaar
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  openbare basisschool De Flint
  Wezenland 582
  7415 JM Deventer

 • Coördinaten:

  52°16’21” N   6°10’10” E

We maken een prachtige jubileumtocht in het afwisselende Sallandse landschap onder de rook van Deventer. Het is feest: dit is de 400ste Trage Tocht, met dank voor de tip van Max Schurink voor deze route. We lopen over nieuwe paden door het kersverse Zandweteringpark, een typisch stadsrandpark onder de hoogspanning maar wel tussen de schapen. De route vervolgt over oude bomenlanen door het halfopen Sallandse boerenland en langs nieuwe natte natuur bij de Moespotsleide naar het idyllisch gelegen landgoed De Kranenkamp. We maken een heen en weertje naar Abdij Sion, vroeger domein van de trappisten, nu een bijzondere plek van devotie midden in de natuur. Even verder is het tijd voor een welverdiende pauze bij het Australische restaurant NuNu, met een groot terras bij mooi weer. Na een stukje asfalt volgt een verrassend traject over landgoed Frieswijk met bomenlanen, doorkijkjes op fraaie huizen en boerenland. We horen de stilte. Op het laatste deel van de route volgen we smalle graspaadjes langs sloten en de Zandwetering. Aan de andere kant van de wetering loopt de route over ruige struinpaden terug naar de meer geciviliseerde wereld van het Zandweteringpark. Hou er rekening mee dat op de (struin)paden het gras en onkruid soms flink hoog kan staan en na regen kletsnat. Dus goede kleding en goede schoenen zijn een vereiste.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Schalkhaar

Rob Wolfs, 18-05-2020

Beste Dirk van der Meulen, bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat je het een mooie wandeling vond. Maar hopen dat dat struinpad weer snel opengesteld wordt. In de tussentijd is het niet moeilijk om met behulp van de kaart een alternatief te vinden langs de rand van de bebouwing.

Struinpad Hagenvoorde

Dirk van der Meulen, 17-05-2020

Schitterende wandeling, stevig tippel, zeer gevarieerd. Echt genieten, zeker voor iemand die al jaren in Deventer woont en dit mooie gebied helemaal niet kende. We liepen vast op 'Verboden toegang' aan het begin van het struinpad Hagenvoorde. Na wat gedrentel toch besloten dan maar burgerlijk ongehoorzaam te zijn... De bomen zijn al lang geleden gekapt, terrein ligt er nogal ruig bij, maar op een droge dag als vandaag niet onbegaanbaar en vallende essentakken zijn we niet tegengekomen. Er zijn nauwelijks essen meer.

TT Schalkhaar

Rob Wolfs, 26-04-2020

Beste Marijke, bedankt voor je reactie. Ik hoor het graag van volgende wandelaars wanneer het pad langs de Zandwetering weer toegankelijk is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info