Trage Tocht Schalkhaar

Zandweteringpark, Kranenkamp en Frieswijk

Trage Tocht Schalkhaar
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  openbare basisschool De Flint
  Wezenland 582
  7415 JM Deventer

 • Coördinaten:

  52°16’21” N   6°10’10” E

We maken een prachtige jubileumtocht in het afwisselende Sallandse landschap onder de rook van Deventer. Het is feest: dit is de 400ste Trage Tocht, met dank voor de tip van Max Schurink voor deze route. We lopen over nieuwe paden door het kersverse Zandweteringpark, een typisch stadsrandpark onder de hoogspanning maar wel tussen de schapen. De route vervolgt over oude bomenlanen door het halfopen Sallandse boerenland en langs nieuwe natte natuur bij de Moespotsleide naar het idyllisch gelegen landgoed De Kranenkamp. We maken een heen en weertje naar Abdij Sion, vroeger domein van de trappisten, nu een bijzondere plek van devotie midden in de natuur. Even verder is het tijd voor een welverdiende pauze bij het Australische restaurant NuNu, met een groot terras bij mooi weer. Na een stukje asfalt volgt een verrassend traject over landgoed Frieswijk met bomenlanen, doorkijkjes op fraaie huizen en boerenland. We horen de stilte. Op het laatste deel van de route volgen we smalle graspaadjes langs sloten en de Zandwetering. Aan de andere kant van de wetering loopt de route over ruige struinpaden terug naar de meer geciviliseerde wereld van het Zandweteringpark. Hou er rekening mee dat op de (struin)paden het gras en onkruid soms flink hoog kan staan en na regen kletsnat. Dus goede kleding en goede schoenen zijn een vereiste.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Compliment

F Roestenberg, 26-07-2020

We hebben deze wandeling gelopen op 08-07-2020. Een prachtige wandeling. We hebben erg genoten. De beschrijving was ook prima

Struinpad Hagenvoorde

Jan Venema, 20-07-2020

Hallo Heren Hier de link over de Struinpad Hagenvoorde zie hier de link: https://www.ijssellandschap.nl/afsluiting-struinpad-schalkhaar/ het alternatief is via: over de brug de (Kon. Wilhelminalaan) volgen daarna rechtsaf (Haarmansweg) daarna rechtsaf( Het Koeland)volgen daarna Kon. Julianaweg daarna rechtsaf Hagenvoorderdijk helemaal volgen tot aan de Raalterweg volg verder de route Groeten Jan Venema

TT Schalkhaar

Rob Wolfs, 18-05-2020

Beste Dirk van der Meulen, bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat je het een mooie wandeling vond. Maar hopen dat dat struinpad weer snel opengesteld wordt. In de tussentijd is het niet moeilijk om met behulp van de kaart een alternatief te vinden langs de rand van de bebouwing.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info