Trage Tocht Schalkhaar

Zandweteringpark, Kranenkamp en Frieswijk

Trage Tocht Schalkhaar
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  openbare basisschool De Flint
  Wezenland 582
  7415 JM Deventer

 • Coördinaten:

  52°16’21” N   6°10’10” E

We maken een prachtige jubileumtocht in het afwisselende Sallandse landschap onder de rook van Deventer. Het is feest: dit is de 400ste Trage Tocht, met dank voor de tip van Max Schurink voor deze route. We lopen over nieuwe paden door het kersverse Zandweteringpark, een typisch stadsrandpark onder de hoogspanning maar wel tussen de schapen. De route vervolgt over oude bomenlanen door het halfopen Sallandse boerenland en langs nieuwe natte natuur bij de Moespotsleide naar het idyllisch gelegen landgoed De Kranenkamp. We maken een heen en weertje naar Abdij Sion, vroeger domein van de trappisten, nu een bijzondere plek van devotie midden in de natuur. Even verder is het tijd voor een welverdiende pauze bij het Australische restaurant NuNu, met een groot terras bij mooi weer. Na een stukje asfalt volgt een verrassend traject over landgoed Frieswijk met bomenlanen, doorkijkjes op fraaie huizen en boerenland. We horen de stilte. Op het laatste deel van de route volgen we smalle graspaadjes langs sloten en de Zandwetering. Aan de andere kant van de wetering loopt de route over ruige struinpaden terug naar de meer geciviliseerde wereld van het Zandweteringpark. Hou er rekening mee dat op de (struin)paden het gras en onkruid soms flink hoog kan staan en na regen kletsnat. Dus goede kleding en goede schoenen zijn een vereiste.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Omleiding TT Schalkhaar

Rob Wolfs, 02-09-2018

In verband met gasomlegging zijn de paden langs een watergang in tekstblok 8 afgesloten. In de tekst en op de gpx-track zijn een omleiding aangegeven. Met dank aan Max Schurink.

Reactie op Linda Redder TT Schalkhaar

Rob Wolfs, 28-08-2018

Bedankt Linda voor het melden van deze tijdelijke obstructie. Voor het geval dat je ook niet langs de andere kant van de sloot kunt lopen, zou als alternatief de parallelle Frieswijkerweg genomen kunnen worden. Wordt vervolgd.

Pad bij L15 afgesloten

Linda Redder, 27-08-2018

Gisteren bij heerlijk wandelweer deze prachtige, afwisselende Trage Tocht gelopen. Op dit moment is het pad bij routepaaltje L15 (zie alinea 8 van de routebeschrijving) door bouw- en drainagewerkzaamheden afgesloten met bouwhekken. Er stond niet bij voor hoe lang. Gisteren werd er niet gewerkt, dus ben ik er wel stiekem langs gelopen (dan moet je wel een paar keer over (prikkel)draad klimmen en langs bouwhekken heen schraggelen met kans om in het water te kukelen. Je zou eventueel aan de andere kant van het water (dus aan de rechterkant met de sloot links) kunnen lopen. Maar het kan zijn dat je dan bij het bruggetje toch niet verder kunt (kon nu nog wel met een beetje moeite). Verder een verrassend prachtige en afwisselende tocht. En heerlijk geluncht bij het Australisch restaurant NuNu, die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje........!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info