Trage Tocht Schin op Geul

Gerendal, Scheulder en Geuldal

Trage Tocht Schin op Geul
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Schin op Geul

 • Startadres:

  station Schin op Geul
  Baanweg 1
  6305 PH Schin op Geul

 • Coördinaten:

  50°51’20” N   5°52’27” E

We maken een prachtige wandeling in het Zuid-Limburgse heuvelland. Dutch Mountains, dus dat wordt klimmen en dalen. We verlaten Schin op Geul met z'n fraai gelegen kerk alweer snel over een graspad langs de Geul. Via draaihekjes en dwars door de velden komen we aan de rand van Oud-Valkenburg. Daar gaat de route langs het Gerendal omhoog. Het is een langgerekt droogdal met op de hellingen kalkgraslanden en heggetjes. Over holle wegen klimmen we door het hellingbos Sint Janschbos omhoog naar het plateau van Margraten. We lopen geruime tijd over de open hoogvlakte langs de dorpen IJzeren en Scheulder in de richting van Stokhem. Steeds over onverharde paden tussen de velden met weidse uitzichten. Op het laatste deel van de tocht wandelen we een stukje pal langs de Geul en het Geuldal. Bij een van de kronkelbochten in de rivier is op een paneeltje het mooie en toepasselijk gedicht Melopee van Paul van Ostaijen te lezen. Rond Schin op Geul zijn diverse horecagelegenheden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Loeënde klokke

Tika, 17-11-2019

Nergens in Nederland kun je zo mooi wandelen als in Zuid-Limburg. Vandaag om 10 uur gestart. Na lichte vorst was alles nog wit van de rijp. Een vaag zonnetje, en op deze zondagochtend hoor je van overal 'loeënde klokke'. Al vaak hier in en rond Schin op Geul en Valkenburg gewandeld, maar met deze wandeling toch weer nieuwe paadjes ontdekt. Routebeschrijving was weer perfect, bedankt!

Trage Tocht Schin op Geul

Ik Ben Dave, 14-03-2015

Deze tocht vandaag gelopen. Een leuke afwisselende tocht, met zoals ik Limburg wel vaker, wat klimmen en dalen, en holle wegen. Een mooie omgeving, lekker veel onverhard en toch geen modderige paden. Een heel klein stukje (100meter) loopt deze tocht tegenovergesteld aan de groene wissel Valkenburg (dankzij fotografisch geheugen herkende ik het gelijk). Dus ik ga ze een keer samenvoegen en nog eens lopen, om zo wat kilometers te trainen voor de Nijmeegse vierdaagse.

Heerlijke wandeling door het mooie heuvelland

Annemarieke Verheij, 26-02-2015

Op 2 november 2014 heb ik deze wandeling, met behulp van de gps, mogen testlopen. Als groot liefhebber van het Limburgse heuvelland dacht ik inmiddels alle wandelpaden wel te kennen. Maar dankzij deze wandeling toch nog twee nieuwe paden ontdekt. En voor mij ook belangrijk... de wandeling begint bij het station. Een heerlijke wandeling heuveltje op, heuveltje af.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Café 't Scheulderheukske

Scheulderdorpsstraat 66

6307 PC Scheulder

Eetcafé De Keine Koning

Kerkplein 9

6305 BB Schin op Geul

Eetcafé Viva La Vink

Engwegen 2a

6305 PM Schin op Geul

Hotel-restaurant Salden

Tolhuisstraat 1a

6305 BA Schin op Geul

Wandel- en eetcafé A Ge Pannes

Panhuis 20

6305 AR Schin op Geul

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info