Trage Tocht Schin op Geul

Gerendal, Scheulder en Geuldal

Trage Tocht Schin op Geul
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Schin op Geul

 • Startadres:

  station Schin op Geul
  Baanweg 1
  6305 PH Schin op Geul

 • Coördinaten:

  50°51’20” N   5°52’27” E

We maken een prachtige wandeling in het Zuid-Limburgse heuvelland. Dutch Mountains, dus dat wordt klimmen en dalen. We verlaten Schin op Geul met z'n fraai gelegen kerk alweer snel over een graspad langs de Geul. Via draaihekjes en dwars door de velden komen we aan de rand van Oud-Valkenburg. Daar gaat de route langs het Gerendal omhoog. Het is een langgerekt droogdal met op de hellingen kalkgraslanden en heggetjes. Over holle wegen klimmen we door het hellingbos Sint Janschbos omhoog naar het plateau van Margraten. We lopen geruime tijd over de open hoogvlakte langs de dorpen IJzeren en Scheulder in de richting van Stokhem. Steeds over onverharde paden tussen de velden met weidse uitzichten. Op het laatste deel van de tocht wandelen we een stukje pal langs de Geul en het Geuldal. Bij een van de kronkelbochten in de rivier is op een paneeltje het mooie en toepasselijk gedicht Melopee van Paul van Ostaijen te lezen. Rond Schin op Geul zijn diverse horecagelegenheden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Lekker najaarsweer

Martien van Hout, 11-10-2020

Hallo wandelaars, Vandaag 11-10-2020 deze tocht gelopen via de GPS. Het was nog lekker wandelweer. Als je weet hoe een GPS werkt is het wel gemakkelijk! Op het station van Schin op Geul had ik het geluk dat op dat moment de stoomtrein van de ZLSM vertrok. Verder was het een prima wandeling met geregeld mooie vergezichten. Als je na 8 km op een bankje wil gaan zitten heb je pech, dan moet je nog even doorlopen. Ik geef deze route 7,8 punten.

Loeënde klokke

Tika, 17-11-2019

Nergens in Nederland kun je zo mooi wandelen als in Zuid-Limburg. Vandaag om 10 uur gestart. Na lichte vorst was alles nog wit van de rijp. Een vaag zonnetje, en op deze zondagochtend hoor je van overal 'loeënde klokke'. Al vaak hier in en rond Schin op Geul en Valkenburg gewandeld, maar met deze wandeling toch weer nieuwe paadjes ontdekt. Routebeschrijving was weer perfect, bedankt!

Trage Tocht Schin op Geul

Ik Ben Dave, 14-03-2015

Deze tocht vandaag gelopen. Een leuke afwisselende tocht, met zoals ik Limburg wel vaker, wat klimmen en dalen, en holle wegen. Een mooie omgeving, lekker veel onverhard en toch geen modderige paden. Een heel klein stukje (100meter) loopt deze tocht tegenovergesteld aan de groene wissel Valkenburg (dankzij fotografisch geheugen herkende ik het gelijk). Dus ik ga ze een keer samenvoegen en nog eens lopen, om zo wat kilometers te trainen voor de Nijmeegse vierdaagse.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Eetcafé De kleine Koning

Kerkplein 9

6305 BB Schin op Geul

Café 't Scheulderheukske

Scheulderdorpsstraat 66

6307 PC Scheulder

Eetcafé Viva La Vink

Engwegen 2a

6305 PM Schin op Geul

Wandel- en eetcafé A Ge Pannes

Panhuis 20

6305 AR Schin op Geul

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info