Trage Tocht Schinveld

Roode Beek en Heringsbosch

Trage Tocht Schinveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Schinveld

 • Startadres:

  bezoekerscentrum Roode Beek
  Aan de Voeëgelsjtang 1
  6451 PS Schinveld

 • Coördinaten:

  50°58’18” N   5°59’15” E

We lopen door een prachtig beekdal op de grens met Duitsland. De route door het dal van de Roode Beek is een voor Zuid-Limburg atypische route: geen heuvels, maar rustig kabbelende stroompjes in bijna vlak bos en grasland. We beginnen de wandeling bij Bezoekerscentrum Roode Beek aan de rand van Schinveld. Langs een zijtak van de beek wandelen we door het Broek van Natuurmonumenten. De naam zegt het al, drassig land. Aan gene zijde van de grens heet het gebied Gangelter Bruch, naar het dorpje Gangelt dat we aan de rand passeren. Het 'echte' Duitse restaurant is een aangename onderbreking voordat we weer de drassige broeklanden ingaan. We volgen de loop van de beek langs enkele grenspalen tot aan de markante boerderij Heringshof, pal op de grens. Daarna duikt de route het bos in. Afwisselend zien we stukjes heide, kleiputten en aarden wallen midden in het bos. Je ziet er dennenbos uit de tijd dat het hout in de mijnen werd gebruikt, maar ook mooie stukjes loofbos. Onderweg komen we schotse hooglanders tegen, hou voldoende afstand. Houd ook rekening met drassige paden, vooral in natte jaargetijden. Boomstammetjes, stapstenen en af en toe een sprongetje maken de route avontuurlijk.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi gebied

A Tychon, 13-09-2020

Vandaag op een zonnige nazomerdag de tocht gelopen. Mooie bospaden en velden. Door de droge zomer geen drassige paden. Fotoverslag op https://antoonaandewandel.blogspot.com

Route aanpassing

Rutger Burgers, 21-02-2019

Beste Will, Dank voor je melding. Bij een eerstvolgende route-update zullen we deze aanpassing meenemen. Vriendelijke groet, Rutger Burgers

Route aanpassing

Will Lodewijks, 18-02-2019

routebeschrijving punt 1 is niet meer correct. Het klaphek schuin links is er nog wel maar hier moet je NIET meer doorheen. gewoon de asfaltweg volgen. ga op het eind een veerooster over en volg het pad langs de beek. Het veerooster op de volgende asfaltweg is weggehaald en vervangen door klinkers. Verder is de route prima omschreven, en erg mooi.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Restaurant Haus Hamacher

Am Freibad 10

Gangelt

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info