Trage Tocht Schoonheten

Overijssels Kanaal en landgoed Schoonheten

Trage Tocht Schoonheten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Heeten

 • Startadres:

  Dorpsplein 2, Heeten
  Dorpsplein 2
  8111 AN Heeten

 • Coördinaten:

  52°19’58” N   6°16’47” E

We maken een prachtige wandeling aan de noordkant van het Sallandse dorp Heeten. Het is een mooi halfopen landschap en we lopen over fraaie bomenlanen. Op het eerste deel van de route komen we langs het verstilde Overijssels Kanaal. Met een trekpontje zetten we onszelf over naar de andere kant van het kanaal. Na de oversteek van de N332 volgen we een mooi lang pad langs landgoed en kasteel Schoonheten. Het is een 17e eeuwse havezathe. Het landgoed wordt bewoond door de familie Bentinck. Alle luiken van de huizen en boerderijen op het landgoed zijn blauw en wit, de kleuren van het familiewapen. Over Veldzichtweg, Haarlesedijk en Kreilemansweg slingeren we door een bijna coulisse-achtig landschap terug naar het kanaal. Ook het laatste traject langs boerenland staat garant voor puur wandelgenot.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Schoonheten

Rob Wolfs, 25-01-2020

Deze wandeling is in het veld gecontroleerd. Route is nog tiptop in orde. De routebeschrijving is geactualiseerd en nu weer bij de tijd.

Schoonheeten

Wim van Wijk, 03-09-2017

Vandaag zondag 3 sept deze prachtige wandeling gedaan, met even zo mooi weer, verrassend het trekpontje, diverse vlinders gespot; bij punt 3...op kruising met een halfverharde weg met een boerderij aan je linkerhand, kun je i.p.v rechtsaf ook rechtdoor (over particulier terrein van de Bentincks?) is een mooiere route en dan kom je ook uit via een klaphekje op het pad richting villa Annie. Wederom een perfect beschreven route Dank!

Weer genoten

Linda Redder, 10-08-2017

Afgelopen weekend zowel Trage Tocht Heeten als deze mooie Trage Tocht gelopen. Prachtige routes in een verrassend mooie, rustige omgeving. Routebeschrijving klopt, alleen de bordjes van IJsbaan 'De Pas' zijn er niet meer. Volgens mij is de IJsbaan ook helemaal weg in verband met nieuwbouwprojecten. Bedankt weer voor de mooie route!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Bosgoed

Dorpsstraat 17

8111 AA Heeten

Café-restaurant De Molenhoek

Dorpsplein 11

8111 AN Heeten

Rustpunt Landgoed Groot Zwaaftink

Heetenseweg 26

8111 PZ Heeten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info