Trage Tocht Simpelveld

Selzerbeek en Eyserbeek

Trage Tocht Simpelveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Eys

 • Startadres:

  parkeerplaats Van Plettenbergweg/Cartilserveldweg
  Van Plettenbergweg
  6287 AA Eys

 • Coördinaten:

  50°49’12” N   5°55’17” E

We maken een stevige wandeling over onverharde paden door het fraaie Zuidlimburgse heuvellandschap tussen Simpelveld en Gulpen rondom Eys. Het houdt maar niet op, wandelen is hier een aaneenschakeling van genoegens. Over holle wegen, veldwegen en graspaden met eindeloos veel draaihekjes. We passeren de rand van Wahlwiller langs het beekdal van de meanderende Selzerbeek en we lopen langs de kerk en kroeg van Nijswiller naar Baneheide. Over een voetpad parallel aan het fameuze Miljoenenlijntje bereiken we de rand van Simpelveld. Maar al even snel verlaten we de bebouwing langs de Eyserbeek richting Bulkemsbroek. Hier wandelen we omhoog naar het plateau en weer omlaag, met een hoge boog om Eys heen naar de Eyser Bossen. We hebben vergezichten over glooiende akkers en weilanden met heggetjes tot ver in België en Duitsland. Volgt een flinke afdaling via het waterwingebied Roodborn naar het hoog gelegen spoor, waarna we via een tunnel onderdoor gaan. Over de kalkgraslanden langs de kronkelende Eyserbeek lopen we naar het gehucht Cartils. Op het laatste stukje gaat de route over veldwegen met rondom weidse uitzichten terug naar het beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

23-05-2018

Saskia Donkers, 26-05-2018

Wat een schitterend mooie wandeling met veel beklimmingen. Wij zijn gestart vanuit Eys (bie de tantes) en ook daar geëindigd. Bij punt in 1 staat dat je aan het einde van de heg aan je linkerhand bij een paaltje rechts moet, hier is echter geen paaltje meer te vinden en het graspad was niet gemaaid. Even goed kijken dus. Verder alles heel duidelijk echt genoten!

Prachtige wandeling!

Mark van der Kroft, 25-09-2016

Een heerlijke wandeling vol afwisseling laat in de zomer. Een absolute aanrader!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Café A Gen Baag

Kerkstraat 17

6286 CA Nijswiller

Herberg Bie de Tantes

Wittemerweg 29

6287 AA Eys

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info