Trage Tocht Sint Anthonis

Ullingse Bergen, Staatsbossen en Peelkanaal

Trage Tocht Sint Anthonis
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Sint Anthonis

 • Startadres:

  lunchroom Markant
  Lepelstraat 2
  5845 BJ Sint Anthonis

 • Coördinaten:

  51°37’33” N   5°52’52” E

We maken een mooie wandeling rondom de Staatsbossen van Sint Anthonis, ook wel Sint Tunnis. Een aanloop vanuit het centrum met z'n fraaie brink naar de rand van het dorp en een traject door onvervalst Brabants boerenland richting Ullingen. Dan wandelen we langs de rand van de Ullingse Bergen over een heuvelkampad met weidse uitzichten over de velden. Op en rond de heidevelden grazen een grote kudde Kempische heideschapen en Schotse Hooglanders. Langs bosranden vervolgen we onze tocht om de boswachterij richting Peelkanaal: een bijzonder landschappelijk fenomeen. Het kanaal, ook wel Defensiekanaal genoemd, wordt geflankeerd door een bomendijk. Met regelmatige tussenafstand komen we langs een grote betonnen bunker. Onderdeel van de Peel-Raamstelling tussen Roermond en Grave moest het beschermen tegen de vijand uit het oosten. We lopen afwisselend door sparrenbos en loofbos terug naar de uitgestrekte heidevelden. Op het laatste deel van de route komen we langs de Heksenboom, waar het goed uitpuffen is.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig!

Barbara Tetenberg, 08-10-2018

Deze wandeling is gewoon schitterend, met mooi bos en heide! Volgens mij was er een klein foutje in de routebeschrijving: bij puntje 4, kort voor 5 na: 'bij de bosrand linksaf' ontbreekt dat je een klein stukje daarna rechtsaf langs de bosrand/veld moet lopen. Als je de kaart/GPS volgt is het echter geen probleem, kort daarna, v.a. '... kom je uit op een breder bospad' kun je de tekst weer volgen, het schuurtje dat dan volgt is goed herkenbaar.

Sint Tunnis

Jaap Stoeller, 18-07-2016

Een hele mooie wandeling door loof- en sparrenbos. Een flink stuk over de heide maakt de wandeling compleet. Het is alleen jammer dat we lek gestoken zijn door de muggen in het bos. Iets waar ik nu, maandagmiddag, nog steeds veel last van heb. Neem dus anti muggenspray mee in je rugzak.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De 3 Burgemeesters

Breestraat 26

5845 AV Sint Anthonis

Genieterij Kommus

Brink 5

5845 BH Sint Anthonis

Restaurant De Heksenboom

Bosweg 40

5845 EB Sint Anthonis

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info