Trage Tocht Slingeplas

't Klooster en Schaarsbeek

Trage Tocht Slingeplas
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Bredevoort

 • Startadres:

  TOP (=Toertistisch Overstap Punt) Slingepas
  Kruittorenstraat
  7126 BH Bredevoort

 • Coördinaten:

  51°56’53” N   6°37’26” E

De Slingeplas is ontstaan na zandwinning en tegenwoordig is het een ruim opgezet recreatiegebied met een mooie grote waterplas die omzoomd is door hoge bomen. We wandelen door buurtschap ’t Klooster, waar in de 15e eeuw langs de Schaarsbeek ook echt een klooster heeft gestaan. Op Landgoed ´t Nijveld lopen we door het kloosterbos. Hier zijn de restanten van de Kloosterschans te zien, een stelsel van oude wallen op het terrein van het voormalige klooster Schaer. Hierna vervolgt de route merendeels over brede onverharde paden door het halfopen boerenland. We komen langs de randen van het Vragenderveen. Op de Goordiek hebben we uitzicht over het natuurgebied Grote Goor, dat langs de Schaarsbeek ligt. In de kronkelende beek komen veel weide- en watervogels voor, zoals talingen, strandlopers en plevieren.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Landgoed

M van amersfoort, 25-06-2018

Vandaag Trage tocht Slingeplas gelopen. Beschrijving is verder prima, maar bij punt 3 stond het gras/doorns e.d. na het klaphekje (Even daarna ga je rechtsaf door een houten klaphekje.) meters hoog. Volgens mij is dit paadje niet meer toegankelijk, want ik kwam ook op privé terrein uit. Er is daar een nieuw huis gebouwd.

Hele jaar door nu parkeergeld bij de TOP

Linda Redder, 10-01-2016

Gisteren, 9 januari 2016, deze Trage Tocht gelopen. Routebeschrijving klopt, klein puntje: Bij punt 2 staat: 'Nu neem je vlak voor een waarschuwingsbord met een uitroepteken.......': Dit bord zijn wij niet tegengekomen. Helaas is ook de TOP-locatie minder toegankelijk geworden. Wij kwamen voor een gesloten slagboom te staan. Nu moet er het gehele jaar door betaald worden voor een parkeerplaats. Kosten 4 euro per dag. Wellicht is straks in het hoogseizoen deze prijs iets hoger. In elk geval verder weer genoten van de mooie wandeling.

Parkeergeld Slingeplas

Rob Wolfs, 20-07-2012

Was nog vergeten te melden dat je bij de TOP Slingeplas in het zomerseizoen moet betalen voor het parkeren. Dagkaart kost ? 4,50.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info