Trage Tocht Soerense Veld

Kroondomein Het Loo

Trage Tocht Soerense Veld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Hoog Soeren

 • Startadres:

  parkeerplaats kapel Hoog Soeren
  Hoog Soeren 44
  7346 AJ Hoog Soeren

 • Coördinaten:

  52°13’8” N   5°52’21” E

We wandelen over brede paden door licht glooiende naald- en eikenbossen aan de noordkant van Hoog Soeren. We komen langs het uitgestrekte Soerense Veld en het heideveld De Vosselt. De voornaamste bestemming van de Koninklijke Houtvesterij was in het verleden jacht en bosbouw. Van oudsher is het gebied bekend om zijn wild. De koninklijke bospercelen hebben prachtige veldnamen als De Slicht, Ossenveld, Langeberg, Meervelderbos, Duvelsdel en Oude Deling. Wie rust en stilte zoekt, moet hier wezen. Alleen niet in de periode tussen 15 september en 25 december, want dan zijn deze bossen op slot voor de jacht. Hoog Soeren is een idyllisch gehucht midden op de Veluwe met een beschermd dorpsgezicht. Er wonen niet meer dan 250 mensen. Het dorp kent drie asfaltwegen met een eigen naam. De onverharde wegen hebben geen naam. Een adres wordt aangeduid met de dorpsnaam en het huisnummer. Tot aan het eind van de 19e eeuw was Hoog Soeren een agrarische gemeenschap. Door de crisisjaren toentertijd moesten veel Soerenaren hun boerderij en grond verkopen. Vanaf die periode ontstond langzamerhand een dorp met burgerwoningen. Tegenwoordig wonen er volgens Wikipedia relatief veel 65-plussers en mensen met een hoog inkomen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Dicht

Elise, 14-11-2020

Let op: dicht tussen 15 sept en 15 dec.

TT Soerense Veld

Rob Wolfs, 13-07-2020

Deze wandeling is gecontroleerd en tekstueel aangescherpt. Met dank aan Fred den Hertog.

Super wandeling

Fred Den Hertog, 11-07-2020

Wandelen over het Kroondomein Het Loo is altijd verrassend. De kans dat je wild ziet is heel groot en wij zagen dus weer tientallen zwijnen en wat reeën. Helaas wat buitjes maar dat kon de pret niet drukken. Je loopt over lange lanen, maar hier absoluut niet vervelend omdat het gebied je heel veel moois biedt. Wij hebben wat punten in de route aangescherpt en doorgegeven aan Rob. Wat ons betreft een route die je op je lijstje moet zetten.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Echoput

Amersfoortseweg 86

7346 AA Hoog Soeren

Restaurant Het Aardhuis

Aardhuis 1

7346 AA Hoog Soeren

Brasserie het nieuwe Jachthuis

Hoog Soeren 55

7346 AC Hoog Soeren

Pannenkoekenrestaurant Berg & Dal

Hoog Soeren 30

7346 AB Hoog Soeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info