Trage Tocht Soerense Veld

Kroondomein Het Loo

Trage Tocht Soerense Veld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Hoog Soeren

 • Startadres:

  parkeerplaats kapel Hoog Soeren
  Hoog Soeren 44
  7346 AJ Hoog Soeren

 • Coördinaten:

  52°13’8” N   5°52’21” E

We wandelen over brede paden door licht glooiende naald- en eikenbossen aan de noordkant van Hoog Soeren. We komen langs het uitgestrekte Soerense Veld en het heideveld De Vosselt. De voornaamste bestemming van de Koninklijke Houtvesterij was in het verleden jacht en bosbouw. Van oudsher is het gebied bekend om zijn wild. De koninklijke bospercelen hebben prachtige veldnamen als De Slicht, Ossenveld, Langeberg, Meervelderbos, Duvelsdel en Oude Deling. Wie rust en stilte zoekt, moet hier wezen. Alleen niet in de periode tussen 15 september en 25 december, want dan zijn deze bossen op slot voor de jacht. Hoog Soeren is een idyllisch gehucht midden op de Veluwe met een beschermd dorpsgezicht. Er wonen niet meer dan 250 mensen. Het dorp kent drie asfaltwegen met een eigen naam. De onverharde wegen hebben geen naam. Een adres wordt aangeduid met de dorpsnaam en het huisnummer. Tot aan het eind van de 19e eeuw was Hoog Soeren een agrarische gemeenschap. Door de crisisjaren toentertijd moesten veel Soerenaren hun boerderij en grond verkopen. Vanaf die periode ontstond langzamerhand een dorp met burgerwoningen. Tegenwoordig wonen er volgens Wikipedia relatief veel 65-plussers en mensen met een hoog inkomen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi en rustig

Jan Steman, 12-08-2016

Mooie wandeling, over hele rustige paden. Incidenteel kom je wat fietsers tegen. Ook weer wat wilde zwijnen gespot met jonkies. Veel graspaden. Onze 'waterdichte' schoenen konden het vele natte gras vandaag niet aan, een paar droge sokken bood voldoende uitkomst voor de rest van de tocht. We gaan deze tocht zeker nog een keer lopen.

Trage Tocht Soerense Veld

Rob Wolfs, 07-07-2016

De wandeling is nagelopen en gecontroleerd. Beschrijving is weer actueel. Een klein stukje van de route is aangepast in verband met een dichtgegooid pad.

Omgeving heel erg rustig

Ezra, 18-05-2013

We hebben vandaag de route gewandeld op de gps. In het dorp liepen we zowel heen als terug een klein beetje de verkeerde kant op, maar dat komt ook omdat er geen kaart in onze Gps zit. De route loopt grotendeels over brede bospaden en kruist een enkele asfaltweg. De omgeving is heel erg rustig. De enigen die wij vandaag zagen waren 3 fietsers en 3 zwijnen. Bij de echoput hebben we iets gedronken. Wel nadat we gevraagd hadden of wij daar wel naar binnen mochten. Wat een chique tent. Heeft dan ook 5 sterren. Waarschijnlijk is het pannenkoeken restaurant vlak bij de parkeerplaats wat gemoedelijker! We gingen rond 13.15 uur weg en waren, inclusief een pauze, om 17.15 uur weer op de parkeerplaats. Bedankt voor deze prachtige blik door bos en over hei!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Echoput

Amersfoortseweg 86

7346 AA Hoog Soeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info