Trage Tocht Stegeren

Bentinckbos, Diffelerveld en Stegerveld

Trage Tocht Stegeren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Stegeren

 • Startadres:

  parkeerplaats Stuw Junne
  Junnerweg 9
  7737 PV Stegeren

 • Coördinaten:

  52°31’42” N   6°29’55” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in het Vechtdal. Bij de stuw van Junne hebben we fraai uitzicht over de Vecht. De eerste kilometers gaan over asfalt om de Stegerense esgronden heen, maar er komt hier nauwelijks verkeer. We ervaren rust en stilte. Op het volgende deel van onze wandeling lopen we in de rand van het Bentinckbos langs het Vechtdal. Dan steken we een verrassend en bijzonder heideveld met veel grote jeneverbesstruiken over in de richting van het Diffelerveld. Dit deel van de boswachterij Hardenberg is minder spectaculair, maar de grassige boswegen geven ook wel weer een aparte sfeer aan het dennenbos. Hierna lopen we door het halfopen boerenland langs akkers en sloten van het Stegerveld terug naar Stegeren en de stuw van Junne.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Even geen rust en stilte

Prins, 12-09-2020

Vanwege een project van het Waterschap om de loop van de Vecht te veranderen rijden op het eerste gedeelte de zandauto's af en aan . Even geen rust en stilte dus. Verder wel een mooie en afwisselende wandeling.

TT Stegeren

Rob Wolfs, 03-06-2019

Deze wandeling is in het veld gecontroleerd. De routebeschrijving is geactualiseerd en nu weer helemaal bij de tijd. Met dank aan Max Schurink!

Reactie op Inez

Rob Wolfs, 22-05-2019

Beste Inez, deze staat op het actielijstje. Gaan we binnenkort controleren.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Rustpunt 'n Toorn

Stegerdijk 14

7737 PT Stegeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info