Trage Tocht Stegeren

Bentinckbos, Diffelerveld en Stegerveld

Trage Tocht Stegeren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Stegeren

 • Startadres:

  parkeerplaats Stuw Junne
  Junnerweg 9
  7737 PV Stegeren

 • Coördinaten:

  52°31’42” N   6°29’55” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in het Vechtdal. Bij de stuw van Junne hebben we fraai uitzicht over de Vecht. De eerste kilometers gaan over asfalt om de Stegerense esgronden heen, maar er komt hier nauwelijks verkeer. We ervaren rust en stilte. Op het volgende deel van onze wandeling lopen we in de rand van het Bentinckbos langs het Vechtdal. Dan steken we een verrassend en bijzonder heideveld met veel grote jeneverbesstruiken over in de richting van het Diffelerveld. Dit deel van de boswachterij Hardenberg is minder spectaculair, maar de grassige boswegen geven ook wel weer een aparte sfeer aan het dennenbos. Hierna lopen we door het halfopen boerenland langs akkers en sloten van het Stegerveld terug naar Stegeren en de stuw van Junne.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Greetje Braakman

Rob Wolfs, 18-10-2016

Bedankt voor je reactie Greetje. Ik zou niet weten hoe ik het op dat punt duidelijker zou kunnen omschrijven. Als iemand een suggestie heeft, hoor ik het graag. Verder kan ik alleen maar nog eens benadrukken dat het belangrijk is om ook op de kaart te kijken. Het kaartje in de pdf is maar een kleine afdruk. Beter is het om een abonnement te nemen op Wandelzoekpagina en van elke route de topografische kaart mee te nemen. Nog gemakkelijker is het om de gps-track op een gps-apparaat of je smartphone te laden, dan kun je helemaal nooit meer verdwalen.

Trage tocht stegeren

Greetje Braakman, 18-10-2016

Vandaag deze tocht gelopen. Mooie route! Vanaf punt 4 raakten wij het spoor bijster. We konden het punt niet vinden waar we door de droge greppel naar het pad ernaast moesten gaan. Toen gedwaald langs veel akkers en sloten. Gelukkig was mijn wandelmaatje bekend in dit gebied, dus ergens halverwege punt 5 hebben we de route weer op kunnen pikken. Maar wel genoten van dit mooie gebied!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Rustpunt 'n Toorn

Stegerdijk 14

7737 PT Stegeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info