Trage Tocht 't Harde

De Haere, de Zoom en Paerdenbosch

Trage Tocht 't Harde
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  't Harde

 • Startadres:

  station 't Harde
  Eperweg 123
  8084 HD 't Harde

 • Coördinaten:

  52°24’32” N   5°53’30” E

We maken een wandeling aan de westkant van 't Harde op de rand van de Veluwe. Deze route heeft duidelijk twee verschillende gezichten. Aan de zuidkant lopen we voornamelijk door dennenbos en bosranden met villa's, over een groot heideveld met jeneverbes en langs een zandverstuiving. Op de hei loopt een kudde Veluwse heideschappen. De omstandigheden in het stuifzand De Zoom zijn extreem, het kan er erg heet worden en door het bewegende zand kunnen planten moeilijk wortelen. De planten die hier wel kunnen groeien zijn buntgras, heidespurrie en diverse soorten mossen en korstmossen. Helemaal stil is het hier niet, omdat het geluid van de snelweg steeds in de buurt is. Aan de noordkant gaat de tocht door halfopen boerenland over kronkelende veldwegen. Het boerenland is hier aangenaam gestoffeerd met houtwallen en bomenlanen. We lopen een stukje gelijk op met een van de Randmeerroutes over het Hoefhamerpad. Hoefhamer was ooit eigenaar van landgoed De Haere. Op het laatste deel van de wandeling komen we nog een keer door de bosrijke randen van ?'t Harde.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

De Zoom

L. Mulder, 30-11-2018

In de herfst een heerlijke tocht omdat je op grote delen van de wandeling in het open veld bent. Vooral de zandverstuiving De Zoom is prachtig. Aandachtpunt is bij dit gebied dat de hekwerken en klaphekjes waarover gesproken wordt in de routebeschrijving niet meer aanwezig zijn. Met behulp van de kaart het goede pad kunnen kiezen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

AC restaurant

Eperweg 94

8084 HK 't Harde

Rustpunt Familie Karzijn

Koeweg 23

Doornspijk

Rustpunt Familie Polinder

Berkenweg 2

8085 RT Doornspijk

Brasserie Dennenrode

Verlengde Haerderweg 5

8085 RJ Doornspijk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info