Trage Tocht Terborg

Akkermansbeek, Voorbroek en Paasberg

Trage Tocht Terborg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Terborg

 • Startadres:

  station Terborg
  Stationsweg 15
  7061 CT Terborg

 • Coördinaten:

  51°55’20” N   6°21’45” E

Verrassende wandeling in de Achterhoek rondom Terborg. We wandelen de bebouwing uit over voetpaadjes langs het nieuwe natuurpark rond de Akkermansbeek. Om een gevarieerde natuur te krijgen zijn delen van de bestaande weilanden afgegraven. Daar ontwikkelt zich nu een vochtig, bloemrijk grasland. Via een nieuwbouwwijkje waar de straten zijn vernoemd naar de industrie van de ijzergieterij komen we aan de rand van Terborg en Gaanderen. Hierna vervolgt de route door bosjes, langs akkerranden en langs de bosrand van een flinke heuvel naar het meer open boerenland. Maar ook het agrarisch gebied is hier redelijk kleinschalig. We lopen over onverharde slingerpaden langs boerderijen. Na een korte passage door de rand van Silvolde gaat het laatste deel van de tocht langs de hooggelegen Paasberg - een oud rivierduinencomplex - met aan de andere kant zicht op de landerijen van Kasteel Wisch.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Leuke afwisselende wandeling

Lisa Groenewegen, 25-10-2019

Vandaag de wandeling rondom Terborg gelopen. Erg afwisselend door alle natuur rondom Terborg. Enige minpuntje is dat na de spoorweg overgang bij punt 4 ongeveer je in akkerland terecht komt. Daar is geen wandelpad meer.

Heerlijk rustig over echte landweggetjes

Mirjam Wij Wandelen, 11-08-2019

De Trage Tocht Terborg is een landelijke wandeling van 12 kilometer over ongebaande paden in de Achterhoek. Een leuke wandeling met een mix van stad en platteland want Terborg is echt een stad(je).

Mooie wandeling met een obstakel

Saskia Brandenburg, 10-09-2018

Een afwisselende wandeling die goed beschreven is. Onderweg is er veel afwisseling in wandelgebied (bos/landerijen). Bij punt 5 kom je langs enkele mooie (land)huizen. Een uitstapje gemaakt naar kasteel Wisch dat je jammer genoeg nog niet kan bezoeken (dit gaat veranderen). Bij punt 4 is de spoorwegovergang afgesloten, waardoor deze wandeling niet te lopen is met een grote hond.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grandcafé De Buurman

Markt 1

7064 AZ Silvolde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info