Trage Tocht Terborg

Akkermansbeek, Voorbroek en Paasberg

Trage Tocht Terborg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Terborg

 • Startadres:

  station Terborg
  Stationsweg 15
  7061 CT Terborg

 • Coördinaten:

  51°55’20” N   6°21’45” E

Verrassende wandeling in de Achterhoek rondom Terborg. We wandelen de bebouwing uit over voetpaadjes langs het nieuwe natuurpark rond de Akkermansbeek. Om een gevarieerde natuur te krijgen zijn delen van de bestaande weilanden afgegraven. Daar ontwikkelt zich nu een vochtig, bloemrijk grasland. Via een nieuwbouwwijkje waar de straten zijn vernoemd naar de industrie van de ijzergieterij komen we aan de rand van Terborg en Gaanderen. Hierna vervolgt de route door bosjes, langs akkerranden en langs de bosrand van een flinke heuvel naar het meer open boerenland. Maar ook het agrarisch gebied is hier redelijk kleinschalig. We lopen over onverharde slingerpaden langs boerderijen. Na een korte passage door de rand van Silvolde gaat het laatste deel van de tocht langs de hooggelegen Paasberg - een oud rivierduinencomplex - met aan de andere kant zicht op de landerijen van Kasteel Wisch.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Eugenie

Rob Wolfs, 14-06-2020

Beste Eugenie, bedankt voor je reactie. Als je alle reacties hieronder leest, zul je zien dat dit probleem al jaren voortsleept. De hekken bij de overweg konden altijd gewoon geopend worden of je kon er langs lopen en alsnog voorzichtig het spoor oversteken. De gemeente zou hier zorgen voor een trap over het spoor, maar is daar later weer op teruggekomen. Er is hier ook geen goed alternatief, behalve dan een eind over asfalt omlopen. Als dit blijft voortduren, ga ik de wandeling opheffen en van internet afhalen.

Spoorwegovergang gesloten

Eugenie Kleverwal, 14-06-2020

De onbewaakte spoorwegovergang bij punt 4 is afgesloten met een hek. We hebben rechts vh spoor het graspad, gevolgd incl. de pijl, we kwamen weer uit bij het bankje, waar je eerder rechtdoor moest. Toen weer links gegaan ri de voorrangsweg. Daar linksaf gegaan over asfaltweg ri station. Het zou fijn zijn dat de route aangepast wordt.

Routewijziging

Jan Slagter, 26-04-2020

loop na de sportvelden in Silvolde rechtdoor en ga op viersprong li. direct na spoorwegovergang li . langs spoor en dan na pl mi 300 mt re dan zit je wwe op de route

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grandcafé De Buurman

Markt 1

7064 AZ Silvolde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info