Trage Tocht Terborg

Akkermansbeek, Voorbroek en Paasberg

Trage Tocht Terborg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Terborg

 • Startadres:

  station Terborg
  Stationsweg 15
  7061 CT Terborg

 • Coördinaten:

  51°55’20” N   6°21’45” E

Verrassende wandeling in de Achterhoek rondom Terborg. We wandelen de bebouwing uit over voetpaadjes langs het nieuwe natuurpark rond de Akkermansbeek. Om gevarieerde natuur te krijgen zijn delen van de bestaande weilanden afgegraven. Daar ontwikkelt zich nu een vochtig, bloemrijk grasland. Via een nieuwbouwwijkje waar de straten zijn vernoemd naar de industrie van de ijzergieterij komen we aan de rand van Terborg en Gaanderen. Hierna vervolgt de route eerst een flink stuk over het Möllepad door het nieuwe natuurgebied De Watertap. We lopen door kleine bosjes, langs akkerranden en langs de bosrand van een flinke heuvel naar het meer open boerenland. En ook het agrarisch gebied is hier gelukkig nog redelijk kleinschalig. We wanelen over onverharde slingerpaden langs boerderijen. Na een korte passage door de rand van Silvolde gaat het laatste deel van de tocht langs en over de hooggelegen Paasberg ? een oud rivierduinencomplex - met aan de andere kant zicht op de landerijen van Kasteel Wisch.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

TT Terborg

Rob Wolfs, 30-12-2020

Deze wandeling is op enkele onderdelen aan gepast en verder gecontroleerd. De route loopt nu op het eerste deel over het Mullepad en het nieuwe natuurgebied De Watertap. Onder het spoor door. Bij de tweede onbewaakte spoorwegovergang is gekozen voor zekerheid en veiligheid, nu parallel aan het spoor naar asfaltweg en bewaakte spoorwegovergang. Consequentie is wel iets meer asfalt. Aan het eind heb ik de lange Paasberglaan deels vervangen door een bospad over de heuvels van de Paasberg. De route zal nu hopelijk toekomstbestendig zijn.

Reactie op Eugenie

Rob Wolfs, 14-06-2020

Beste Eugenie, bedankt voor je reactie. Als je alle reacties hieronder leest, zul je zien dat dit probleem al jaren voortsleept. De hekken bij de overweg konden altijd gewoon geopend worden of je kon er langs lopen en alsnog voorzichtig het spoor oversteken. De gemeente zou hier zorgen voor een trap over het spoor, maar is daar later weer op teruggekomen. Er is hier ook geen goed alternatief, behalve dan een eind over asfalt omlopen. Als dit blijft voortduren, ga ik de wandeling opheffen en van internet afhalen.

Spoorwegovergang gesloten

Eugenie Kleverwal, 14-06-2020

De onbewaakte spoorwegovergang bij punt 4 is afgesloten met een hek. We hebben rechts vh spoor het graspad, gevolgd incl. de pijl, we kwamen weer uit bij het bankje, waar je eerder rechtdoor moest. Toen weer links gegaan ri de voorrangsweg. Daar linksaf gegaan over asfaltweg ri station. Het zou fijn zijn dat de route aangepast wordt.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grandcafé De Buurman

Markt 1

7064 AZ Silvolde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info