Trage Tocht Uddel

Kroondomein, heidevelden, landgoed Staverden en boerenland

Trage Tocht Uddel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Uddel

 • Startadres:

  parkeerhavens Garderense weg
  De Zandsteeg
  3888 LX Uddel

 • Coördinaten:

  52°15’23” N   5°46’51” E

Met deze wandeling rondom Uddel blijven we trouw aan ons thema 'op de rand van bos en boerenland'. Op de Veluwe zijn juist de agrarische enclaves bijzonder door de afwisseling van verschillende landschappen. We lopen eerst over brede grindwegen langs de rand van de bossen van Kroondomein Het Loo. Na een korte passage langs het Elspeter heideveld zien we de minder fraaie boerderijen en schuren van de Veluwse agro-industrie. Maar hier wordt door de gemeente Nunspeet ook gewerkt aan nieuwe natuur in de Schaarweide. De route vervolgt over een deel van Landgoed Staverden. Bij de oversteek van de Hierdense beek zien we moerassige graslanden. En even verder lopen we over de uitgestrekte, stille heidevelden van het Houtdorper- en Speulderveld. Via brede zandwegen door het boerenland komen we terug bij de rand van Kroondomein Het Loo. We wandelen door fraaie bomenlanen en passeren onderweg mooie villa's en houten schuren.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heide en bos

Fred Den Hertog, 27-11-2019

Wij startten deze mooie wandeling bij restaurant Uddel,meer, waar we een lekker kop koffie als basis namen. Daarna een stukje langs het meer en na de Hunnenschans de route helemaal gewandeld. Prachtige afwisselende wandeling met een variatie aan landschappen. We hadden veel geluk dat een warm zonnetje ons op de heide vergezelde. Kort daarna kwam er een gure mist opzetten die de temperatuur tot bijna het vriespunt liet dalen. De laatste kilometers voerden ons langs een groot tuinbouw en akkerbouwgebied, waarna we via het Uddelmeer weer bij het restaurant aankwamen en de warme koffie ons weer op temperatuur bracht. Als een route goed is beschreven is een wandeling extra leuk. Kortom volop genoten, dank Rob.

TT Uddel

Rob Wolfs, 26-11-2019

Deze wandeling is gecontroleerd. In de tekst zijn een paar kleine wijzigingen aangebracht. Nu weer actueel, mat dank aan Fred Den Hertog voor de controle.

Extra heiderondje langs 2 bankjes

Lonesome Sparrow, 27-07-2018

Een extra rondje van 2,7 km over het Houtdorper- en Speulderveld dat langs 2 bankjes voert. Het begint op het punt "Na ca. 350 meter neem je het eerste brede pad naar links" in het 3e blok. Ga hier i.p.v. linksaf rechtdoor. Op viersprong rechtdoor langs paaltje van paarse route links van het pad. Buig met het pad mee naar rechts en verlaat daarmee de paarse route. Waar het pad weer naar rechts buigt een ander pad op dat naar links buigt. 1e pad rechtsaf en je bent weer op de paarse route. Meteen passeer je een bankje. Na 130 m passeer je nog een bankje. Aan het eind linksaf. Op viersprong rechtsaf, waarmee je de paarse route weer verlaat. Op veelsprong het 2e pad rechtsaf. Na een paar meter is er rechts van het pad een geel-rode markering op een boomstronk. Op viersprong rechtdoor omhoog. Op viersprong met in 3 richtingen paaltjes van de paarse route rechtsaf. Op viersprong schuin rechtsaf, graspad. Op driesprong rechtdoor, even verder paarse route kruisen, weer even verder naar rechts buigen en nog weer even verder aan het einde rechtsaf. Je bent weer terug op de Trage Tocht en komt even verder op het punt waar je deze hebt verlaten en gaat daar nu wel linksaf.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Het Vosje

Elspeterweg 61

3888 MT Uddel

Restaurant-theehuis Uddelermeer

Uddelermeer 5

3852 NR Ermelo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info