Trage Tocht Uddel

Kroondomein, heidevelden, landgoed Staverden en boerenland

Trage Tocht Uddel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Uddel

 • Startadres:

  parkeerhavens Garderense weg
  De Zandsteeg
  3888 LX Uddel

 • Coördinaten:

  52°15’23” N   5°46’51” E

Met deze wandeling rondom Uddel blijven we trouw aan ons thema 'op de rand van bos en boerenland'. Op de Veluwe zijn juist de agrarische enclaves bijzonder door de afwisseling van verschillende landschappen. We lopen eerst over brede grindwegen langs de rand van de bossen van Kroondomein Het Loo. Na een korte passage langs het Elspeter heideveld zien we de minder fraaie boerderijen en schuren van de Veluwse agro-industrie. Maar hier wordt door de gemeente Nunspeet ook gewerkt aan nieuwe natuur in de Schaarweide. De route vervolgt over een deel van Landgoed Staverden. Bij de oversteek van de Hierdense beek zien we moerassige graslanden. En even verder lopen we over de uitgestrekte, stille heidevelden van het Houtdorper- en Speulderveld. Via brede zandwegen door het boerenland komen we terug bij de rand van Kroondomein Het Loo. We wandelen door fraaie bomenlanen en passeren onderweg mooie villa's en houten schuren.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Extra heiderondje langs 2 bankjes

Lonesome Sparrow, 27-07-2018

Een extra rondje van 2,7 km over het Houtdorper- en Speulderveld dat langs 2 bankjes voert. Het begint op het punt "Na ca. 350 meter neem je het eerste brede pad naar links" in het 3e blok. Ga hier i.p.v. linksaf rechtdoor. Op viersprong rechtdoor langs paaltje van paarse route links van het pad. Buig met het pad mee naar rechts en verlaat daarmee de paarse route. Waar het pad weer naar rechts buigt een ander pad op dat naar links buigt. 1e pad rechtsaf en je bent weer op de paarse route. Meteen passeer je een bankje. Na 130 m passeer je nog een bankje. Aan het eind linksaf. Op viersprong rechtsaf, waarmee je de paarse route weer verlaat. Op veelsprong het 2e pad rechtsaf. Na een paar meter is er rechts van het pad een geel-rode markering op een boomstronk. Op viersprong rechtdoor omhoog. Op viersprong met in 3 richtingen paaltjes van de paarse route rechtsaf. Op viersprong schuin rechtsaf, graspad. Op driesprong rechtdoor, even verder paarse route kruisen, weer even verder naar rechts buigen en nog weer even verder aan het einde rechtsaf. Je bent weer terug op de Trage Tocht en komt even verder op het punt waar je deze hebt verlaten en gaat daar nu wel linksaf.

Ook mooi in de winter!

Dieuwerke, 19-12-2016

Een mooi wandeling met veel afwisseling in bos, hei en weilanden. Verder een bezoek gedaan aan het winkeltje van zorginstelling Kroondomein. De gps is erg handig voor het geval dat je twijfelt aan de route.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Viersprong

Elspeterweg 1

3888 MS Uddel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info