Trage Tocht Ugchelen

Willemsbos, Het Leesten en Koppelsprengen

Trage Tocht Ugchelen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Ugchelen

 • Startadres:

  bushalte De Ugchelse Kei
  Ugchelseweg
  Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°11’32” N   5°56’44” E

We maken een stevige boswandeling op de Veluwe rondom Ugchelen, een dorp aan de rand van Apeldoorn. Met voldoende afwisseling van verrassend veel sprengen en beken, een vennetje en een uitgestrekt heideveld. We wandelen het dorp uit langs de Schoolbeek. De route gaat verder door het Willemsbos en langs de Orderbeek. We lopen even parallel aan de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort en passeren een volgende infrastructurele hobbel, de A1. Maar dan overvalt ons de stilte in het mooie glooiende Ugchelse bos met een prachtige beukenlaan als toetje. Na het kruisen van de weg tussen Apeldoorn en Hoenderloo komen we bij de heuvelachtige Leesterheide. Bij kiosk de Ugchelse Berg is het tijd voor een pauze. Verderop opnieuw langs een heideveld en een bijzonder vennetje, ook wel bekend als het Salamandergat. We beklimmen de Bakenberg met bovenop een grafmonument en we dalen af in de richting van de Koppelsprengen. Een heel mooi traject langs de diepgelegen beek en de Hamermolen. De route vervolgt onder de snelweg door en we kronkelen het dorp weer binnen langs de Ugchelse beek. Voordat we terugkeren naar de bushalte maken we nog een stop bij IJskaffee De Kei.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Ugchlen

Hans Soer ( Apeldoorn), 22-06-2020

Deze 'Trage Tocht' is en blijft een prachtige wandeling. Gisteren de 20 juni al weer de derde keer dat we de route liepen. Een paar opmerkingen: Punt 6 'Je komt via een klaphekje in een open stuk enz enz. Dat 'open stuk' is al weer behoorlijk gegroeid. Ik zou kiezen voor na klaphekje 1e pad RA. Nog een punt. De situatie rond de voormalige kiosk bij 'Het Leesten' (nu paviljoen) is door de aanleg van een nieuwe parkeerplaats duidelijk anders dan voorheen. Goed opletten, de route vermeld 2 kruisingen oversteken. Deze kruisingen liggen wel vlak achter elkaar.

TT Ugchelen

Rob Wolfs, 30-04-2020

Deze route gisteren gecontroleerd. Tekst en kaarten zijn bijgewerkt en nu weer actueel.

Reactie op Roeland en op Hans ten Woude

Rob Wolfs, 02-03-2020

Beste Roeland, bedankt voor je reactie. Ik heb de teksten en kaarten bekeken. Je hebt gelijk. Bij de laatste correcties is er een zin weggevallen. 'Op de eerste kruising linksaf.' Ik heb het hersteld en hoop dat het zo weer goed gaat. Hierbij wil ik nadrukkelijk mijn excuses aanbieden aan Hans ten Woude, die al eerder hetzelfde probleem gesignaleerd heeft. Ik heb toen ook kaarten en tekst gecontroleerd, maar over het hoofd gezien dat ik bij de correctie een zin 'geskipt' heb.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info