Trage Tocht Ugchelen

Willemsbos, Het Leesten en Koppelsprengen

Trage Tocht Ugchelen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Ugchelen

 • Startadres:

  bushalte De Ugchelse Kei
  Ugchelseweg
  Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°11’32” N   5°56’44” E

We maken een stevige boswandeling op de Veluwe rondom Ugchelen, een dorp aan de rand van Apeldoorn. Met voldoende afwisseling van verrassend veel sprengen en beken, een vennetje en een uitgestrekt heideveld. We wandelen het dorp uit langs de Schoolbeek. De route gaat verder door het Willemsbos en langs de Orderbeek. We lopen even parallel aan de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort en passeren een volgende infrastructurele hobbel, de A1. Maar dan overvalt ons de stilte in het mooie glooiende Ugchelse bos met een prachtige beukenlaan als toetje. Na het kruisen van de weg tussen Apeldoorn en Hoenderloo komen we bij de heuvelachtige Leesterheide. Bij kiosk de Ugchelse Berg is het tijd voor een pauze. Verderop opnieuw langs een heideveld en een bijzonder vennetje, ook wel bekend als het Salamandergat. We beklimmen de Bakenberg met bovenop een grafmonument en we dalen af in de richting van de Koppelsprengen. Een heel mooi traject langs de diepgelegen beek en de Hamermolen. De route vervolgt onder de snelweg door en we kronkelen het dorp weer binnen langs de Ugchelse beek. Voordat we terugkeren naar de bushalte maken we nog een stop bij IJskaffee De Kei.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Ugchelen

Rob Wolfs, 20-08-2019

Zoals hieronder geschreven, de route is gecontroleerd, op een paar punten aangescherpt en in de woonwijk aan het eind nog weer een stukje langer langs de spreng geleid. Tekst en kaarten zijn weer actueel. Met grote dank aan Fred den Hertog!

Pracht route en no problems

Fred Den Hertog, 16-08-2019

Vandaag hebben we met de tekst en kaart deze schitterende route gelopen. We vreesden het ergste na het lezen van enkele reacties. Maar wat schetst onze verbazing, geen enkel probleem. Ook niet kunnen ontdekken waar je nu bij 4 mis had kunnen gaan. Wel een kruising in de route aangegeven, maar je kon duidelijk zien dat deze aan de rechterzijde was afgesloten. Zelf liep ik zelf bij 4 vrolijk langs het Beukenlaantje, te veel afgeleid door vervelende MTB-ers. Maar Marion was scherp en had deze wel in de gaten. Wellicht de gps route dan niet correct maar de beschrijving beslist niet. O ja, omdat er bij Ugchelen een nieuw stukje wandelpad is aangelegd hoef je niet meer door de woonwijk. Alternatief aan Rob voorgelegd. Kortom, lopen deze route en gebruik naast je tekst altijd de kaart!!

Reactie op Albert

Rob Wolfs, 12-08-2019

Spijtig dat het misgelopen is..Zoals je hieronder kunt lezen, is onlangs het een en ander veranderd. We gaan er aan werken. Toch is het belangrijk om ook altijd een goede kaart mee te nemen of beter nog een gpx-track te gebruiken of je te abonneren op Wandelzapp met beschrijving en kaart voor elke route van Trage Tochten.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info