Trage Tocht Ugchelen

Willemsbos, Het Leesten en Koppelsprengen

Trage Tocht Ugchelen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Ugchelen

 • Startadres:

  bushalte De Ugchelse Kei
  Ugchelseweg
  Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°11’32” N   5°56’44” E

We maken een stevige boswandeling op de Veluwe rondom Ugchelen, een dorp aan de rand van Apeldoorn. Met voldoende afwisseling van verrassend veel sprengen en beken, een vennetje en een uitgestrekt heideveld. We wandelen het dorp uit langs de Schoolbeek. De route gaat verder door het Willemsbos en langs de Orderbeek. We lopen even parallel aan de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort en passeren een volgende infrastructurele hobbel, de A1. Maar dan overvalt ons de stilte in het mooie glooiende Ugchelse bos met een prachtige beukenlaan als toetje. Na het kruisen van de weg tussen Apeldoorn en Hoenderloo komen we bij de heuvelachtige Leesterheide. Bij kiosk de Ugchelse Berg is het tijd voor een pauze. Verderop opnieuw langs een heideveld en een bijzonder vennetje, ook wel bekend als het Salamandergat. We beklimmen de Bakenberg met bovenop een grafmonument en we dalen af in de richting van de Koppelsprengen. Een heel mooi traject langs de diepgelegen beek en de Hamermolen. De route vervolgt onder de snelweg door en we kronkelen het dorp weer binnen langs de Ugchelse beek. Voordat we terugkeren naar de bushalte maken we nog een stop bij IJskaffee De Kei.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Klein stukje route niet meer toegangkelijk door woningbouw

Dianne Broens, 14-09-2019

Bij nummer 1 staat dat je bij een lantaarnpaal op de hoek van het hekje linksaf een smal paadje in moet. Helaas worden hier huizen gebouwd. Probeer zelf geen alternatief te zoeken. De herdershond vindt dit namelijk niet goed.De enigste optie is rechtdoor lopen naar de Europaweg. Verder genoten van deze prachtige wandeling die tot in detail is beschreven. Bedankt!

Trage Tocht Ugchelen

Hans Ten Woude, 03-09-2019

Dus jij bepaalt wanneer de discussie gesloten is. Erg jammer dat je niet meer waardering kan opbrengen voor mijn reactie. Een beschrijving moet gewoon zonder kaart kloppen. Dat doet hij helaas niet. Ook bij mensenwerk dat vrijwillig is, worden fouten gemaakt. Het zou aardig zijn opbouwende kritiek wat meer te waarderen. Jouw starre houding leidt tot niets en benadeelt wandelaars. Dit was de eerste en ook de laatste keer dat ik een reactie geef. Een minder starre houding en wat minder lange tenen zijn aan te bevelen. Succes verder.

TT Ugchelen

Rob Wolfs, 03-09-2019

Nogmaals, ik heb de routebeschrijving met de kaart erbij gecontroleerd. Dit deel van de tekst is nooit gewijzigd. Ik krijg vrijwel dagelijks reacties van wandelaars die ik alleen maar op prijs stel en waar ik mijn voordeel mee doe. Wat mij betreft is de discussie gesloten. Ik wacht het verder af.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info