Trage Tocht Vaassen Kroondomein

Heesterberg, Koningshout en Pannekoeksdennen

Trage Tocht Vaassen Kroondomein
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Vaassen

 • Startadres:

  parkeerplaats Kroondomein Het Loo (Vaassen)
  nabij Elspeterweg 80
  8171 PZ Vaassen

 • Coördinaten:

  52°16’43” N   5°54’16” E

We maken een mooie wandeling door de stille bossen van Kroondomein Het Loo ten oosten van Vaassen (niet van 15-9 tot 25-12). Het bos bestaat afwisselend uit naaldbos en loofbos. Sparren, grove dennen en lariksen met onderbegroeiing van bosbessen of vossebessen. Maar ook berken, beuken en eiken. Over brede paden slingert de route heuveltje op, heuveltje af. Het landschap is hier verrassend glooiend, getuige ook de fraaie veldnamen als Heesterberg, Brandsmaheuvel en Valkenberg. Bij de Spaanse Kappen komen we langs heideveldjes en meer open gedeeltes. Onderweg passeren we een paar keer diepe kuilen gevuld met water; ze hebben op de kaart intrigerende namen als Putkoppel, Moordenaarskuil en Koningskuil. Deze kuilen zijn ontstaan door het afgraven van leem voor het maken van bakstenen of aardewerk of voor het verharden van wegen. Met een beetje geluk maken we een redelijke kans maken om onderweg wilde zwijnen of herten tegen te komen. Op de paden zien we steeds wildsporen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Vaasen Kroondomein

Rob Wolfs, 20-04-2020

Deze wandeling is gecontroleerd en aangepast. Aan het begin van de route nu weer zo snel mogelijk onverhard en over de helft een aanpassing van de route om langs de schildershut van Wilhelmina te lopen. Tekst en kaarten zijn bijgewerkt.

TT Vaassen Kroondomein

Rob Wolfs, 15-04-2020

Beste Geert, bedankt voor de melding. Ik heb het begin van de route voorlopig aangepast, nu langer over de asfaltweg. Tekst en kaarten zijn bijgewerkt. Op een later moment ga ik in het veld kijken of de route aan het begin meer 'onverhard' kan worden aangepast.

Aanpassen van route

Geert Wagenvoort, 14-04-2020

hallo , het begin van de route kan niet meer gevolg worden , er zijn een aantal paden dicht gemaakt , tekst aanpassen tot , lopende vanaf P Plaats , langs de slagboom ( enkhout ) hierna 2é onverharde weg links af , vanaf hier is de route weer te vervolgen vanaf nummer 2

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info