Trage Tocht Vaassen Kroondomein

Heesterberg, Koningshout en Pannekoeksdennen

Trage Tocht Vaassen Kroondomein
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Vaassen

 • Startadres:

  parkeerplaats Kroondomein Het Loo (Vaassen)
  nabij Elspeterweg 80
  8171 PZ Vaassen

 • Coördinaten:

  52°16’43” N   5°54’16” E

We maken een mooie wandeling door de stille bossen van Kroondomein Het Loo ten oosten van Vaassen (niet van 15-9 tot 25-12). Het bos bestaat afwisselend uit naaldbos en loofbos. Sparren, grove dennen en lariksen met onderbegroeiing van bosbessen of vossebessen. Maar ook berken, beuken en eiken. Over brede paden slingert de route heuveltje op, heuveltje af. Het landschap is hier verrassend glooiend, getuige ook de fraaie veldnamen als Heesterberg, Brandsmaheuvel en Valkenberg. Bij de Spaanse Kappen komen we langs heideveldjes en meer open gedeeltes. Onderweg passeren we een paar keer diepe kuilen gevuld met water; ze hebben op de kaart intrigerende namen als Putkoppel, Moordenaarskuil en Koningskuil. Deze kuilen zijn ontstaan door het afgraven van leem voor het maken van bakstenen of aardewerk of voor het verharden van wegen. Met een beetje geluk maken we een redelijke kans maken om onderweg wilde zwijnen of herten tegen te komen. Op de paden zien we steeds wildsporen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Trinke

Rob Wolfs, 05-02-2020

Nogmaals dank voor je snelle reactie. Vreemd hoor. Ik zou zeggen dat alleen de borden van toepassing zijn die ter plekke staan. Eerder stonden hier geen borden dat honden verboden zijn, maar dat kan natuurlijk recent veranderd zijn.

Honden niet welkom

Trinke Niesen, 05-02-2020

Bedankt Rob voor je reactie. Ik heb de website ook gelezen en hetgeen wat daar staat. Alleen heb ik ook email contact gehad met info@kroondomeinhetloo.nl en zij geven aan dat honden niet mee mogen op deze tocht i.v.m. geuren achterlaten en verstoren van het wild. Zij geven aan dat ze niet mee mogen en ik heb de deze route door gestuurd..

Reactie op Trinke

Rob Wolfs, 05-02-2020

Beste Trinke, op de website van Kroondomein Het Loo staat onderstaande tekst: 'In het Paleispark zijn honden zowel loslopend als aangelijnd verboden met uitzondering van aangelijnde blindengeleide- en hulphonden in functie. In de Koninklijke Houtvesterij mag u alleen met een aangelijnde hond wandelen. Er zijn enkele hondenuitlaatterreinen. Hier mag uw hond los lopen. Op de wandel- en fietskaart van de Houtvesterij staan deze gebieden aangegeven.' Het hondenverbod geldt dus alleen voor het Paleispark en niet voor de Houtvesterij.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info