Trage Tocht Vaassen

Cannenburch en Kroondomein

Trage Tocht Vaassen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Vaassen

 • Startadres:

  kasteel Canneburch
  Maarten van Rossumplein 4
  8171 EB Vaassen

 • Coördinaten:

  52°17’25” N   5°57’54” E

We maken een bijzondere bekenwandeling aan de oostkant van Vaassen op de rand van de Veluwe. Kasteel Cannenburch heeft in de loop van de geschiedenis een groot stempel gedrukt op de omgeving van Vaassen, ook op het gebruik van beekwater. De molens die hier vroeger aan de beken stonden, waren vrijwel allemaal eigendom van Cannenburch. We wandelen aan het begin en aan het eind van de route door het parkbos van het kasteel. Op de Emmalaan is te zien hoe meerdere beken naast elkaar stromen maar toch ook weer gescheiden worden. De beken buitelen letterlijk over elkaar heen: Molenbeek, Dorpsche Beek, Nieuwe Beek, Rode Beek en Geelmolense Beek. Ook in het bos zijn beeklopen en sprengenkoppen overal duidelijk aanwezig. Niersen ligt als een oude agrarische enclave midden in de bossen van het Kroondomein. We lopen langs enkele fraaie heideveldjes weer terug naar Cannenburch.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Vaassen

Rob Wolfs, 27-05-2020

Deze route is gecontroleerd en op enkel punten aangepast, verbeterd. Nu 13 km en 90% onverhard. Stukje asfalt ingeruild voor bospaadje, langs de sprengen van de Motketel bij Niersen en een extra ommetje in het kasteelpark. Tekst en kaarten zijn nu weer actueel.

Winterwandeling

G Ploeg, 31-12-2016

30 dec. Trage Tocht Vaassen gelopen. Prachtig winterweer met onzettend veel ijshaar of ijsbaard op de takken in het bos. Uniek natuurverschijnsel. Mooie tocht, goed beschreven, erg aanbevolen!

Afwisselende tocht

Martin Rommers, 05-12-2016

Heerlijk in het winterlandschap deze mooie afwisselende tocht gemaakt.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Bij Maarten in 't Koetshuis

Maarten van Rossemplein 2

8171 EB Vaassen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info