Trage Tocht Vierhouten 2

Hendrik Mouwenveld, Het Greveld en Tonnetjesdelle

Trage Tocht Vierhouten 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Vierhouten

 • Startadres:

  parkeerplaats nabij Tongerenseweg 3
  Tongerenseweg 3
  8076 PV Vierhouten

 • Coördinaten:

  52°20’0” N   5°49’57” E

We maken vanuit het Veluwse dorp Vierhouten een mooie bos- en heidewandeling. Het bordje 'Stiltegebied' aan het begin van de route is geheel conform de werkelijkheid. We genieten hier midden op de Veluwe van een ongekende rust en stilte. We lopen langs het Hendrik Mouwenveld, een fraai heideveld, in de richting van oorlogsmonument Het Verscholen Dorp. Daarna gaat de tocht verder door de bossen van Het Greveld. We komen in de prachtige beukenbossen van Kroondomein Het Loo. Overal zien we wildsporen op de paden. Met een beetje geluk spotten we onderweg herten of zwijnen. Het volgende traject gaat door een halfopen landschap van bos en open (heide)velden. De Tonnetjesdelle maakt deel uit van landgoed Noorderheide, waar we een piramide en waterwerken zien. Op het laatste deel van de wandeling dwalen we weer door mooie uitgestrekte beukenbossen van het Vierhouterbos terug in de richting van Vierhouten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Stilte en rust

Dionne den Herder, 20-03-2021

Vandaag deze afwisselende wandeling gemaakt. Lopend op de tekst ging minder soepel dan op gps. Te snel afgeleid door de prachtige omgeving. Fijne paden, bijna alles onverhard. We kwamen bijna geen andere wandelaars tegen, alleen bij het Verscholen Dorp en in de buurt van het dorp Vierhouten. En dat op een zonnige zaterdag in maart. Wel waren er veel mountainbikers, maar er was genoeg ruimte om elkaar te passeren. Het meest genoot ik van de rust. Op veel plekken klonk alleen het ruisen van de wind en het geluid van vogels.

Klachten over route beschrijvingen

Evert van Ginkel, 17-01-2021

Beschrijvingen van tochten blijft altijd lastig. Probeer maar eens aan iemand de route uit te leggen hoe je ergens kunt komen, dus niet 2x rechts dan zie je de bakker maar echt een serieuze route van 10 km of zo iets. Negen van de 10 keer gaat dat verkeerd, dat geldt voor de geschreven teksten voor deze wandelingen ook, ondanks de aandacht die er aan besteed wordt. Ik ben daarom altijd blij met de routes die voorzien zijn van een GPX bestand. Dat wandelt zo fijn, je weet precies waar je bent, wat je nog te lopen hebt.

Reactie op Diny

Rob Wolfs, 10-06-2020

Bedankt voor je reactie en de verbetersuggesties. Een groot deel van je suggesties heb ik verwerkt in de tekst.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info