Trage Tocht Vierhouten 2

Hendrik Mouwenveld, Het Greveld en Tonnetjesdelle

Trage Tocht Vierhouten 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Vierhouten

 • Startadres:

  parkeerplaats nabij Tongerenseweg 3
  Tongerenseweg 3
  8076 PV Vierhouten

 • Coördinaten:

  52°20’0” N   5°49’57” E

We maken vanuit het Veluwse dorp Vierhouten een mooie bos- en heidewandeling. Het bordje 'Stiltegebied' aan het begin van de route is geheel conform de werkelijkheid. We genieten hier midden op de Veluwe van een ongekende rust en stilte. We lopen langs het Hendrik Mouwenveld, een fraai heideveld, in de richting van oorlogsmonument Het Verscholen Dorp. Daarna gaat de tocht verder door de bossen van Het Greveld. We komen in de prachtige beukenbossen van Kroondomein Het Loo. Overal zien we wildsporen op de paden. Met een beetje geluk spotten we onderweg herten of zwijnen. Het volgende traject gaat door een halfopen landschap van bos en open (heide)velden. De Tonnetjesdelle maakt deel uit van landgoed Noorderheide, waar we een piramide en waterwerken zien. Op het laatste deel van de wandeling dwalen we weer door mooie uitgestrekte beukenbossen van het Vierhouterbos terug in de richting van Vierhouten.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Diny

Rob Wolfs, 10-06-2020

Bedankt voor je reactie en de verbetersuggesties. Een groot deel van je suggesties heb ik verwerkt in de tekst.

Reactie

Diny Flier, 10-06-2020

In tijden van corona, kun je gelukkig nog steeds prachtige wandelingen maken. Deze wandeling hebben we onlangs een paar keer gemaakt waar we erg van hebben genoten. Ik heb nog wel een paar opmerkingen. Bij 1: Regel 1-4: 'Je passeert Bijenvereniging de Heidebloem aan je linkerhand.' Gezien het feit dat de naam van de bijenvereniging slecht zichtbaar op een houten bord staat vermeld, zou het beter zijn te vermelden: 'Je passeert het informatiebord 'bijenvereniging vierhouten.nl' aan je linkerhand. Na ongeveer 150 meter neem je het pad schuin naar rechts het bos in.' Het hekje is er niet meer. Bij 3: Regel 5 en 6. De zinnen 'Met de bocht mee naar links en omhoog' en 'Je loopt om een mooi gemengd eiken/beukenbos heen' net andersom plaatsen. Eerst is er het eiken/beukenbos en dan loop je er met een bocht naar links omhoog omheen. Regel 7: 'Hierna op een kruising rechtdoor.' Het pad naar rechts is ontoegankelijk geworden door omgevallen bomen en daarom haast niet meer herkenbaar als pad. Voorstel: 'Even verderop weer een pad naar links negeren. Hierna neem je bij de kruising het pad naar rechts.' Regel 8-9: Voorstel: 'Dit pad met bochten blijven volgen. Een fietspad en asfaltweg oversteken.' Er is geen pad naar rechts vóór dit fietspad. Bij 5. Regel 2: Voorstel: 'Deze bosweg ruim 1 km volgen?.' Regel 4-6: Voorstel: 'Op een driesprong vlak voor een open veld ga je rechtdoor en je volgt een pad over het open veld.' De hekken zijn verdwenen en de paal van het bordje 'Veluwe' is verrot en staat los op de grond. Regel 6: Voorstel: 'Een paadje naar links negeren.' Regel 7: 'Je passeert een bankje aan je rechterhand.' moet zijn: 'Je passeert een bankje aan je linkerhand.' Bij 6. Regel 2-3: 'Je passeert een bankje en even hierna neem je het eerste pad naar links.' Het bankje is verdwenen. Voorstel: 'Je neemt nu het eerste pad naar links.' Regel 3-5: Voorstel: 'Je loopt door een groot beukenbos en je volgt een pad met bochten. Op een kruising rechtdoor, opnieuw door beukenbos.' De palen met op achterkant oranje markeringen zijn er nauwelijks meer. Ook paal met diverse markeringen ontbreekt. Bij 7. Regel 1: Voorstel toevoeging na 'Op een kruising rechtdoor.': 'Je passeert aan je linkerhand een bankje.'

Reactie op Ingrid de Groot

Rob Wolfs, 31-03-2015

Dag Ingrid, als je me even een mailtje stuurt op info@wolfswandelplan.nl kan ik je aan de hand van de kaart een toelichting proberen te geven.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info