Trage Tocht Vierhouten 2

Hendrik Mouwenveld, Het Greveld en Tonnetjesdelle

Trage Tocht Vierhouten 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Vierhouten

 • Startadres:

  parkeerplaats nabij Tongerenseweg 3
  Tongerenseweg 3
  8076 PV Vierhouten

 • Coördinaten:

  52°20’0” N   5°49’57” E

We maken vanuit het Veluwse dorp Vierhouten een mooie bos- en heidewandeling. Het bordje 'Stiltegebied' aan het begin van de route is geheel conform de werkelijkheid. We genieten hier midden op de Veluwe van een ongekende rust en stilte. We lopen langs het Hendrik Mouwenveld, een fraai heideveld, in de richting van oorlogsmonument Het Verscholen Dorp. Daarna gaat de tocht verder door de bossen van Het Greveld. We komen in de prachtige beukenbossen van Kroondomein Het Loo. Overal zien we wildsporen op de paden. Met een beetje geluk spotten we onderweg herten of zwijnen. Het volgende traject gaat door een halfopen landschap van bos en open (heide)velden. De Tonnetjesdelle maakt deel uit van landgoed Noorderheide, waar we een piramide en waterwerken zien. Op het laatste deel van de wandeling dwalen we weer door mooie uitgestrekte beukenbossen van het Vierhouterbos terug in de richting van Vierhouten.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Ingrid de Groot

Rob Wolfs, 31-03-2015

Dag Ingrid, als je me even een mailtje stuurt op info@wolfswandelplan.nl kan ik je aan de hand van de kaart een toelichting proberen te geven.

Trage tocht vierhouten 2

Ingrid de groot, 31-03-2015

van punt 4 regel 8 driesprong re af om de enz.Dit pad met bocht naar li. de bocht niet gezien.Wel een stuk doorgelopen maar de beschrijving kwam niet overeen met wat wij zagen. Jammer maar voor ons geen punt toch terug naar Vierhouten gelopen. B.v.d. voor Uw reactie voor e.v.t. verbeter punten.

TT Vierhouten 2

Rob Wolfs, 31-03-2015

Kunnen volgende wandelaars bij de hieronder genoemde passage extra alert zijn en het mij laten weten of en wat er precies fout gaat?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info