Trage Tocht Waalwijk

Plantloon, Achterste Hoeve en Drongelens Kanaal

Trage Tocht Waalwijk
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Waalwijk

 • Startadres:

  bushalte Overlaatweg, Waalwijk
  Overlaatweg
  Waalwijk

 • Coördinaten:

  51°41’3” N   5°5’44” E

We maken een mooie Brabantse wandeling aan de rand van het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Vanaf de rand van Waalwijk lopen we direct door het groen en langs plassen naar het uitgestrekte natuurgebied. De route gaat over een bijzonder bomendijkje langs de rand van landgoed Plantloon. Verderop komen we in het kleinschalige coulisselandschap van de Achterste Hoeve. We genieten van de stilte, van mooie eiken- en beukenlanen en van een prachtige langgevelboerderij. Volgt een traject door gemende eiken-dennenbossen. Bij Giersbergen komen we weer in een meer open landschap en bij Herberg De Drie Linden is het goed rusten en pannenkoeken eten. We steken door naar het Drongelens Kanaal. De laatste kilometers wandelen we over onverharde paden hoog boven op de dijk langs dit verstilde kanaal. De passage langs de Baardwijkse Overlaat, een fraai natuurgebied tussen Waalwijk en Drunen in maakt deze route af. De Baardwijkse Overlaat functioneerde om het water van de Maas op te vangen in tijden van overstromingen. Hierdoor ontstonden plassen en is trekpleister voor amfibieën geworden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Waalwijk

Annemiek Dezentje, 01-12-2019

Vandaag 1 december 2019 deze tocht gelopen met een waterig zonnetje. Prachtige route en een perfecte route beschrijving. Compliment hiervoor. We slaan de route op voor het voorjaar. En Krekwekwou staat nog steeds op het hek.

TT Waalwijk

Jeroen Hageraats, 07-07-2019

Vandaag deze tocht gelopen. Een mooie bosrijke wandeling in noord Brabant. Bij punt 7 staat: Het pad gaat verderop het bos in. Nu op de eerste kruising linksaf. De eerste kruising is een (nieuw) aangelegd mountainbike pad, verboden voor voetgangers. Dit staat niet in de tekst vermeld en kan onduidelijkheid geven. Verder was de route kloppend.

Geweldig!

Marijke van Veen, 16-08-2015

Vandaag, 16 augustus 2015, deze Trage Tocht gelopen en we hebben er van genoten! In één woord prachtig en de routebeschrijving is perfect, complimenten! Een geweldige wandeling door een prachtig gebied.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Herberg De Drie Linden

Giersbergen 8

5151 RG Drunen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info