Trage Tocht Waarder

Groene Hart op grens Holland-Utrecht

Trage Tocht Waarder
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Waarder

 • Startadres:

  Hervormde kerk, Waarder
  Dorp 15
  3466 NE Waarder

 • Coördinaten:

  52°3’38” N   4°49’7” E

De lange lijnen van deze route verraden dat je ruim de gelegenheid om de indrukken van het landschap te verwerken. De wandelronde is een soort vierluik, met op ieder deel een eigen sfeer. Eerlijk is eerlijk, het eerste kwart is niet bijster interessant, je loopt door een woonwijk en op verharde paden dichtbij de snelweg. Eenmaal onder de viaducten door betreed je de graskade van de Dubbele Wiericke. Je loopt de rust tegemoet. Op de drie kilometer langs de waterkant lijkt niet zoveel te gebeuren. De boer haalt het hooi van het land en een haas kiest het hazepad. In Driebruggen voert de kade pal langs de huizen. Zeepjes en potjes jam worden langs het pad te koop aangeboden. De houtkade met de spannende naam Ruigeweidse Achterkade doet zijn naam eer aan. Je loopt op de grens met Utrecht en struint er door een Hollandse jungle, met uitbundige begroeiing, vele bramen en een rijkdom aan vogelgeluiden. Meerdere buizerds scheren tussen het struikgewas door. Het pad is redelijk begaanbaar, maar 's zomers is een lange broek aan te raden. Het slot van het vierluik gaat over een fraai weidepad en een kerkepad terug naar de kerk van Waarder. De route kan worden verlengd tot 18 km door in Driebruggen te combineren met Trage Tocht Driebruggen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Pareltje in het groen hart

Eric Claasen, 06-09-2020

Wat was dit een leuke wandeling! Zoals de omschrijving al meldt (waren alle beschrijvingen maar zo eerlijk) was het begin (over het zeer rustige fietspad) het minst leuke deel (maar leuk genoeg hoor). Het avontuur begon bij het de tweede keer de A12 kruisen. Daarna was het zoals een wandeling moet zijn: helemaal prima, geen mens gezien en letterlijk alles onverhard. Alleen een tam schaap wat duidelijk om wat aandacht verlegen was. We hebben ontdekt dat het groene hart ten zuiden van de A12 veel leuker is dan de noordkant en komen snel nog eens terug. We konden het niet laten en hebben de nodige omweggetjes gemaakt waardoor we op dik 14 km uitkwamen. O, ja: de horeca was de grote afwezige; alles dicht op een mooie zondag?! Het kon de pret niet drukken; we hebben een super middag gehad.

Zuidkade opengesteld

Rutger Burgers, 22-06-2020

Het pad op de Zuidkade is weer opengesteld en de gangbare broedseizoenperiode is voorbij. Daarmee kan deze route weer worden bewandeld.

Afsluitingen

Rutger Burgers, 03-06-2020

In verband met enkele cruciale afsluitingen is deze route tijdelijk gesloten. Zodra gecheckt wordt de route weer aangeboden.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Dorpshuis-café Custwijc

Laageind 1

3465 KG Driebruggen

Dagwinkel Driebruggen

Kerkweg 44

3465 JK Driebruggen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info