Trage Tocht Waarder

Groene Hart op grens Holland-Utrecht

Trage Tocht Waarder
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Waarder

 • Startadres:

  Hervormde kerk, Waarder
  Dorp 15
  3466 NE Waarder

 • Coördinaten:

  52°3’38” N   4°49’7” E

De lange lijnen van deze route verraden dat je ruim de gelegenheid om de indrukken van het landschap te verwerken. De wandelronde is een soort vierluik, met op ieder deel een eigen sfeer. Eerlijk is eerlijk, het eerste kwart is niet bijster interessant, je loopt door een woonwijk en op verharde paden dichtbij de snelweg. Eenmaal onder de viaducten door betreed je de graskade van de Dubbele Wiericke. Je loopt de rust tegemoet. Op de drie kilometer langs de waterkant lijkt niet zoveel te gebeuren. De boer haalt het hooi van het land en een haas kiest het hazepad. In Driebruggen voert de kade pal langs de huizen. Zeepjes en potjes jam worden langs het pad te koop aangeboden. De houtkade met de spannende naam Ruigeweidse Achterkade doet zijn naam eer aan. Je loopt op de grens met Utrecht en struint er door een Hollandse jungle, met uitbundige begroeiing, vele bramen en een rijkdom aan vogelgeluiden. Meerdere buizerds scheren tussen het struikgewas door. Het pad is redelijk begaanbaar, maar 's zomers is een lange broek aan te raden. Het slot van het vierluik gaat over een fraai weidepad en een kerkepad terug naar de kerk van Waarder. De route kan worden verlengd tot 18 km door in Driebruggen te combineren met Trage Tocht Driebruggen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Zuidkade opengesteld

Rutger Burgers, 22-06-2020

Het pad op de Zuidkade is weer opengesteld en de gangbare broedseizoenperiode is voorbij. Daarmee kan deze route weer worden bewandeld.

Afsluitingen

Rutger Burgers, 03-06-2020

In verband met enkele cruciale afsluitingen is deze route tijdelijk gesloten. Zodra gecheckt wordt de route weer aangeboden.

Zuidkade afgesloten

Jonna Lind, 23-05-2020

In verband met Corona is de Zuidkade in Driebruggen afgesloten. Omweg via Hogebrug. Ook stukken afgesloten ivm broedseizoen. Onze wandeling werd 16 km (denken we) ipv 10. Nog steeds mooi met veel bermbloemen en vogels.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Dagwinkel Driebruggen

Kerkweg 44

3465 JK Driebruggen

Dorpshuis-café Custwijc

Laageind 1

3465 KG Driebruggen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info