Trage Tocht Wageningen

Wageningse berg en uiterwaarden

Trage Tocht Wageningen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wageningen

 • Startadres:

  busstation Wageningen
  Stadsbrink
  Wageningen

 • Coördinaten:

  51°58’10” N   5°40’0” E

Het lukt niet vaak om in één route zoveel variëteit aan te brengen. Maar deze keer hebben we geluk. We maken een mooie wandeling op de rand van de Zuidwest Veluwezoom vanuit de studentenstad Wageningen. We verkennen een deel van het centrum langs de stadsgracht en komen al snel op de dijk langs de uiterwaarden. Volgt een prachtig stuk door de ruige uiterwaarden, waar we koeien, paarden en schapen tegenkomen. Terug naar de rand van de bebouwing en verder over het kilometerslange Bergpad op de flank van de Wageningse Berg met steeds doorkijkjes op de uiterwaarden van de Rijn. Na oversteek van de provinciale weg maken we een flinke ronde door de bossen van Oranje Nassau's Oord en De Dorschkamp. We wandelen door het Arboretum van de Wageningse Universiteit en weer omlaag over het Bergpad langs enkele monumentale, voormalige universiteitsgebouwen. Terug bij de stadsgracht passeren we de kasteelmuur van de oude burcht en keren we via het horecarijke centrum terug naar het busstation.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Laura

Rob Wolfs, 01-09-2020

Bedankt voor je bericht, Laura. Goed om te horen dat je hebt genoten van de route. Een mooie toevalstreffer als je net in die periode op die dagen daar langs de wijngaard wandelt, lijkt me. Maar te weinig open om te vermelden in de beschrijving, vind ik.

Trage Tocht Wageningen

Laura van den Boogaard, 31-08-2020

Wat een mooie route! Aanvulling: de wandeling loopt langs het Wagenings Wijngoed (de wijngaard die in de routebeschrijving vermeld wordt). Van half mei tot half september is de wijngaard op zaterdag en zondag tussen 13:30 - 17:30 uur open voor een kleine rustpauze en een glaasje wijn of druivensap. Misschien leuk om dit bij de routebeschrijving te vermelden?

TT Wageningen

Rob Wolfs, 06-08-2020

Deze route is in de uiterwaarden, de Bovenste Polder, aangepast aan de nieuwe situatie. Kleine wijzigingen in tekst en kaarten. Nu alles weer bij de tijd.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

Hotel-café-restaurant Nol in 't Bosch

Hartenseweg 60

6704 PA Wageningen

Fletcher Hotel De Wageningsche Berg

Generaal Foulkesweg 96

6703 DS Wageningen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info