Trage Tocht Wageningen

Wageningse berg en uiterwaarden

Trage Tocht Wageningen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wageningen

 • Startadres:

  busstation Wageningen
  Stadsbrink
  Wageningen

 • Coördinaten:

  51°58’10” N   5°40’0” E

Het lukt niet vaak om in één route zoveel variëteit aan te brengen. Maar deze keer hebben we geluk. We maken een mooie wandeling op de rand van de Zuidwest Veluwezoom vanuit de studentenstad Wageningen. We verkennen een deel van het centrum langs de stadsgracht en komen al snel op de dijk langs de uiterwaarden. Volgt een prachtig stuk door de ruige uiterwaarden, waar we koeien, paarden en schapen tegenkomen. Terug naar de rand van de bebouwing en verder over het kilometerslange Bergpad op de flank van de Wageningse Berg met steeds doorkijkjes op de uiterwaarden van de Rijn. Na oversteek van de provinciale weg maken we een flinke ronde door de bossen van Oranje Nassau's Oord en De Dorschkamp. We wandelen door het Arboretum van de Wageningse Universiteit en weer omlaag over het Bergpad langs enkele monumentale, voormalige universiteitsgebouwen. Terug bij de stadsgracht passeren we de kasteelmuur van de oude burcht en keren we via het horecarijke centrum terug naar het busstation.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Rita

Rob Wolfs, 10-05-2019

Bedankt voor de aanvulling, Rita.

Aanvulling route

Rita Troost, 09-05-2019

Vandaag met een groepje deze schitterende, afwisselende tocht gelopen. Routebeschrijving is prima, heb wel een kleine opmerking, bij punt 7 Klinkerweggetje oversteken ga dan niet rechtdoor, maar buig direct af naar links het bospaadje omhoog. Als je rechtdoor loopt na het oversteken mis je het paadje. Negeer daarna het pad naar links en loop even verder door tot het trappenpad omlaag gaat. Een echte aanrader, zeker in het voorjaar wanneer alles fris groen is en er van alles bloeit.

Horeca

Maria Koekkoek, 22-02-2018

Bovenop de Wageningse berg is horeca, een nieuw hotel met een fabelachtig uitzicht. Beslist een bezoek waard.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info