Trage Tocht Weiteveen

Bargerveen: Amsterdamsche Veld en Meerstalblok

Trage Tocht Weiteveen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Weiteveen

 • Startadres:

  Veenloopcentrum
  Zusterweg 17
  7765 AX Weiteveen

 • Coördinaten:

  52°40’18” N   6°59’50” E

Toproute, een oase voor natuurliefhebbers! Dit is wel een van de meest stille, rustige wandelingen die we ooit in Nederland gelopen hebben. Ongekende uitgestrektheid en hoewel één groot hoogveengebied toch veel verschillende microlandschappen. We lopen Weiteveen uit over een stukje van het Schoonebeeker Veld. De graspaden zijn hier zompig, we dansen op hoogveen. De route gaat richting Duitse grens door het meest stille gedeelte van het Bargerveen. We lopen tussen grote waterplassen. Verderop is er op een heuvel mooi uitzicht over het hele veengebied. In het noordelijke deel wandelen we door een bijzonder stukje moerasbos. We komen aan de rand van de bewoonde wereld en lopen langs een bufferzone met nieuwe natuur in de maak naar het zuiden. De route slingert over het heidegebied weer terug naar Weiteveen.
Let op: het gebied waar deze route doorheen loopt wordt in 2018 flink heringericht. Aanwijzingen kunnen niet meer kloppen. Parkeerplaatsen, fietspaden en wandelpaden worden vernieuwd of aangepast. Probeer met gebruik van een kaart of gpx-track zo goed mogelijk in de buurt te blijven van het hier beschreven traject.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Brigitte

Rob Wolfs, 25-03-2020

Bedankt voor je reactie Brigitte. We hebben een nieuw ontwerp voor deze route klaar liggen. In de tussentijd is het nog even behelpen of deze route maar beter even niet lopen.

Trage tocht Weiteveen

Brigitte wolthuis, 25-03-2020

Prachtig gebied! De aantekening dat het gebied op de schop gaat dien je nu wel serieus te nemen. Alle genoemde bankjes die in de routebeschrijving voorkomen zijn verdwenen, evenals veel hekken. Graafmachines leggen bestaande paden om en dat werkt desoriënterend. Zeker voor slechte navigatoren als wij zijn. De genummerde routepaaltjes hebben ons uiteindelijk weer op het startpunt gebracht. Desalniettemin heel mooi en stil!

Trage tocht Bargerveen

Ida van den Enk, 02-06-2019

wat een prachtige wandeling. Enorm genoten van het afwisselende landschap. Ga zeker nog eens

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info