Trage Tocht Weiteveen

Bargerveen: Amsterdamsche Veld en Meerstalblok

Versiedatum: 03-03-2021

Toeschouwers en later gezelschapBijenkasteneen smalspoorlocomotief (Diema, type DS 12) met twee kiepwagens  van de voormalige smalspoorlijn van de Griendtsveen Turfstrooisel MaatschappijHet natte bosOok in Januari een prachtige wandeling
15 KM
Start:

Veenloopcentrum, Weiteveen

Details

Toproute, een oase voor natuurliefhebbers! Dit is wel een van de meest stille, rustige wandelingen die we ooit in Nederland gelopen hebben. Ongekende uitgestrektheid en hoewel één groot hoogveengebied toch veel verschillende microlandschappen. We lopen Weiteveen uit over een stukje van het Schoonebeeker Veld. De graspaden zijn hier zompig, we dansen op hoogveen. De route gaat richting Duitse grens door het meest stille gedeelte van het Bargerveen. We lopen tussen grote waterplassen. Verderop is er op een heuvel mooi uitzicht over het hele veengebied. In het noordelijke deel wandelen we door een bijzonder stukje moerasbos. We komen aan de rand van de bewoonde wereld en lopen langs een bufferzone met nieuwe natuur in de maak naar het zuiden. De route slingert over het heidegebied weer terug naar Weiteveen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Let op: het gebied waar deze route doorheen loopt wordt sinds 2018 flink heringericht. Aanwijzingen kunnen niet meer kloppen. Parkeerplaatsen, fietspaden en wandelpaden worden vernieuwd of aangepast. Probeer met gebruik van een kaart of gpx-track zo goed mogelijk in de buurt te blijven van het hier beschreven traject.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info