Trage Tocht Weiteveen

Bargerveen: Amsterdamsche Veld en Meerstalblok

Trage Tocht Weiteveen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Weiteveen

 • Startadres:

  Veenloopcentrum
  Zusterweg 17
  7765 AX Weiteveen

 • Coördinaten:

  52°40’18” N   6°59’50” E

Toproute, een oase voor natuurliefhebbers! Dit is wel een van de meest stille, rustige wandelingen die we ooit in Nederland gelopen hebben. Ongekende uitgestrektheid en hoewel één groot hoogveengebied toch veel verschillende microlandschappen. We lopen Weiteveen uit over een stukje van het Schoonebeeker Veld. De graspaden zijn hier zompig, we dansen op hoogveen. De route gaat richting Duitse grens door het meest stille gedeelte van het Bargerveen. We lopen tussen grote waterplassen. Verderop is er op een heuvel mooi uitzicht over het hele veengebied. In het noordelijke deel wandelen we door een bijzonder stukje moerasbos. We komen aan de rand van de bewoonde wereld en lopen langs een bufferzone met nieuwe natuur in de maak naar het zuiden. De route slingert over het heidegebied weer terug naar Weiteveen.

Let op: het gebied waar deze route doorheen loopt wordt in 2018 flink heringericht. Aanwijzingen kunnen niet meer kloppen. Parkeerplaatsen, fietspaden en wandelpaden worden vernieuwd of aangepast. Probeer met gebruik van een kaart of gpx-track zo goed mogelijk in de buurt te blijven van het hier beschreven traject.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Bargerveen

Ida van den Enk, 02-06-2019

wat een prachtige wandeling. Enorm genoten van het afwisselende landschap. Ga zeker nog eens

TT Weiteveen

Rob Wolfs, 23-04-2019

Beste Paul, bedankt voor je reactie. Er staat in de beschrijving: 'Vanaf de parkeerplaats bij het Veenloopcentrum aan de Zusterweg loop je rechtsaf De Singel in.' Dat lijkt me duidelijk genoeg. De eerste zin aan het begin van punt 6 is wel goed; zie ook de kaart(en).

Trage Tocht Weiterveen

Paul Hulsman, 22-04-2019

Het zou fijn zijn als meteen bij het begin van de beschrijving toegevoegd wordt dat je naar rechts moet als je met je rug naar het Veenloopcentrum staat. Verder staat er o.i. een ernstige fout in de eerste zin van punt 6: het moet volgens ons zijn 'Daar ga je rechtsaf'.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info