Trage Tocht Wezup

Zweelooërveld, Sleenerzand en Aelderstroom

Trage Tocht Wezup
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Wezup

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Wezup
  Wezuperstraat
  Wezup

 • Coördinaten:

  52°48’52” N   6°42’54” E

We maken een afwisselende wandeling vanuit Wezup door het Drentse esdorpenlandschap. In Wezup staan langs het Westeinde nog enkele fraaie monumentale boerderijen. Tussen de velden lopen we naar de randen van de boswachterij Sleenerzand, waar we op het eerste deel steeds zicht houden op het boerenland. Dan duikt de route de beschutte Staatsbossen in met af en toe een open plek bij een verstopt bosven. Op het tweede deel van de tocht lopen we door een meer halfopen landschap over bomenlanen langs beekdalletjes. De Stroeten van het Drents Landschap is een brongebied met bijzondere flora omzoomd door houtwallen. Verderop steken we het beekdal van de Westerstroom over en komen we in Aalden. Na de rand van het dorp kruist de route opnieuw de beek, die hier nu Aelderstroom heet. Aan veldnamen als Grootmaten, Brinkmaten en Weersmaten is nog te herkennen dat de natte graslanden langs het beekdal vroeger in gebruik waren als hooiland. We lopen over de Brinkstraat weer terug naar Wezup.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Wezup

Rob Wolfs, 26-02-2018

De beschrijving is aan het begin van punt 3 aangepast. Met dank aan Carin.

TT Wezup

Rob Wolfs, 19-02-2018

Beste Carin, bedankt voor je reactie en de complimenten. Voor zover ik het op de kaart zie en me kan herinneren kom je uit bij de bosrand en daar moet je toch echt meebuigen naar links. Misschien kan ik het aan de hand van de kaart toelichten, als je me een mailtje stuurt op info@wolfswandelplan.nl.

Prachtige wandeling!

Carin Roelands, 18-02-2018

Complimenten voor deze prachtige en afwisselende wandeling! Ik woon in deze omgeving en wat ik verrassend vond waren de vele voor mij onbekende paden. NB. in de route zit een foutje bij punt 3, tweede regel: hier meebuigen naar links... moet zijn hier meebuigen naar rechts.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info