Trage Tocht Wezup

Zweelooërveld, Sleenerzand en Aelderstroom

Trage Tocht Wezup
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Wezup

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Wezup
  Wezuperstraat
  Wezup

 • Coördinaten:

  52°48’52” N   6°42’54” E

We maken een afwisselende wandeling vanuit Wezup door het Drentse esdorpenlandschap. In Wezup staan langs het Westeinde nog enkele fraaie monumentale boerderijen. Tussen de velden lopen we naar de randen van de boswachterij Sleenerzand, waar we op het eerste deel steeds zicht houden op het boerenland. Dan duikt de route de beschutte Staatsbossen in met af en toe een open plek bij een verstopt bosven. Op het tweede deel van de tocht lopen we door een meer halfopen landschap over bomenlanen langs beekdalletjes. De Stroeten van het Drents Landschap is een brongebied met bijzondere flora omzoomd door houtwallen. Verderop steken we het beekdal van de Westerstroom over en komen we in Aalden. Na de rand van het dorp kruist de route opnieuw de beek, die hier nu Aelderstroom heet. Aan veldnamen als Grootmaten, Brinkmaten en Weersmaten is nog te herkennen dat de natte graslanden langs het beekdal vroeger in gebruik waren als hooiland. We lopen over de Brinkstraat weer terug naar Wezup.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Gps

Rob Wolfs, 16-05-2020

Dan moet je op je laptop via de verkenner naar je gps-toestel en de track van je laptop naar gps-toestel kopiëren.

Gps track

Yolanda, 16-05-2020

Hoi Yvonne, ik wilde dat proberen maar als ik mijn gps aan de laptop koppel, zie ik alleen het garmin logo op de gps met daaronder het teken dar hij aangesloten is. en dan?

Garmin-tip

Yvonne, 04-05-2020

Ik heb ook een Etrex20 en gebruik Basecamp nooit voor het downloaden van gpx-tracks. Het kan veel simpeler. Probeer het eens op deze manier: gps-track opslaan in de Downloads-map op je computer. Dan Garmin-apparaat aan je computer koppelen en de GPX-map op het apparaat openen (die zit onder de Garmin-map). Dan gpx-track van Downloads-map op computer naar GPX-map op Etrex-apparaat kopiëren of knippen-en-plakken. Klaar is Kees. Werkt altijd bij mij. Succes.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info