Trage Tocht Wiesel

Wieselse bossen en velden

Trage Tocht Wiesel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Wiesel

 • Startadres:

  parkeerplaats Kroondomein Het Loo
  Wieselseweg 128-130
  7345 CG Wenum Wiesel

 • Coördinaten:

  52°15’8” N   5°55’11” E

Wiesel is een buurtschap dat grenst aan de koninklijke bossen. Vroeger woonden hier voornamelijk arbeiders die werkzaam waren in de bossen van Het Loo. Nu wordt het jaarlijkse Oranjefeest hier nog altijd groots gevierd rond 31 augustus, de verjaardag van wijlen Koningin Wilhelmina, die zo lang op Het Loo gewoond heeft. We wandelen de eerste helft van de route door de uitgestrekte en licht heuvelachtige bossen van Kroondomein Het Loo. Het is hier heerlijk rustig. In de zomerperiode is de ondergroei van bosbessen en vossebessen opvallend. Op het tweede deel van de route lopen we in een kleinschalig landschap met akkers, weilanden en boerderijen tegen de bosranden van de stuwwal aan. Sinds 1850 is hier aan het landschappelijk patroon maar weinig veranderd. We lopen bijna 2 kilometer over een smal voetpad omgeven door brede grasstroken. Dit is het oude tracé van een ooit gepande autoweg. Even voor 1940 was besloten om een nieuwe weg aan te leggen tussen Vaassen, Epe en Heerde die buiten de dorpen om zou komen te liggen. De oorlog brak uit en de uitvoering werd stopgezet. Na de oorlog kwam er niets meer van verdere uitvoering. Nu raast het verkeer over de A50. De gemeente Apeldoorn kocht het oude tracé en maakte er een voet- en ruiterpad van. Let op deze wandeling kan in de periode van 15 september tot 25 december niet gemaakt worden, omdat de toegang tot Kroondomein Het Loo in die periode verboden is.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op G. van de Vlekkert

Rob Wolfs, 26-09-2020

Het klopt dat een deel van deze route niet gelopen kan worden tijdens de jacht. Dat staat ook in de pdf van de tekst. Ik zal het ook nog eens aan de inleiding toevoegen.

Afsluiting

G. van de Vlekkert, 26-09-2020

Je kunt deze wandeling niet tussen 15 sept en 25 dec lopen vanwege afsluiting van de Kroondomeinen.

TT Wiesel

Rob Wolfs, 20-07-2020

Deze route is gecontroleerd en deels aangepast. De beschrijving en de kaarten zijn nu weer actueel.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info