Trage Tocht Wiesel

Wieselse bossen en velden

Trage Tocht Wiesel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Wiesel

 • Startadres:

  parkeerplaats Kroondomein Het Loo
  Wieselseweg 128-130
  7345 CG Wenum Wiesel

 • Coördinaten:

  52°15’8” N   5°55’11” E

Wiesel is een buurtschap dat grenst aan de koninklijke bossen. Vroeger woonden hier voornamelijk arbeiders die werkzaam waren in de bossen van Het Loo. Nu wordt het jaarlijkse Oranjefeest hier nog altijd groots gevierd rond 31 augustus, de verjaardag van wijlen Koningin Wilhelmina, die zo lang op Het Loo gewoond heeft. We wandelen de eerste helft van de route door de uitgestrekte en licht heuvelachtige bossen van Kroondomein Het Loo. Het is hier heerlijk rustig. In de zomerperiode is de ondergroei van bosbessen en vossebessen opvallend. Op het tweede deel van de route lopen we in een kleinschalig landschap met akkers, weilanden en boerderijen tegen de bosranden van de stuwwal aan. Sinds 1850 is hier aan het landschappelijk patroon maar weinig veranderd. We lopen bijna 2 kilometer over een smal voetpad omgeven door brede grasstroken. Dit is het oude tracé van een ooit gepande autoweg. Even voor 1940 was besloten om een nieuwe weg aan te leggen tussen Vaassen, Epe en Heerde die buiten de dorpen om zou komen te liggen. De oorlog brak uit en de uitvoering werd stopgezet. Na de oorlog kwam er niets meer van verdere uitvoering. Nu raast het verkeer over de A50. De gemeente Apeldoorn kocht het oude tracé en maakte er een voet- en ruiterpad van.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi met wild

Jan Steman, 07-08-2016

De Kroondomeinen blijven een schitterende omgeving om te lopen. We hebben nog een wild zwijn met jonkies gespot, en gepaste afstand bewaard. Verderop nog een mannetjeshert met een mooi gewei. Bosbessen en vossebessen waren ook volop aanwezig. Het enige dat ons elke keer opvalt in de Kroondomeinen is dat er totaal geen bankjes aanwezig zijn.

Mooie afwisselende wandeling

Saskia Brandenburg, 11-01-2016

Een mooie afwisselende wandeling die wij voor de tweede keer hebben gelopen. Het eerste gedeelte loop je door een mooi bos en het tweede gedeelte loop je door landerijen, waarbij je langs verschillende houten beelden en een mooi landhuis loopt. Tevens hebben wij onderweg nog een ree gezien. Een wandeling die wij vast nog een keer zullen lopen.

Flitshulp

Maria, 24-11-2014

tuut, tuut, dat is snel!!! Losten alle 'helpdesks' mijn problemen maar zo snel op...

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info