Trage Tocht Zeddam

Keurvorstenheuvel, Eltenseweg en 't Loo

Trage Tocht Zeddam
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Zeddam

 • Startadres:

  restaurant Bij Kobus
  Kilderseweg 18
  7038 EH Zeddam

 • Coördinaten:

  51°54’34” N   6°15’22” E

We maken een fraaie, afwisselende wandeling in het Montferland, vrijwel volledig over onverharde paden. Vanaf de rand van Zeddam voert het eerste deel van de tocht ons al snel naar de stuwwal met het heuvelachtige Bergherbos. Het is een gevarieerd bos met steeds meer loofbomen en aardig wat heuveltoppen. We komen onderweg het bekende Pieterpad tegen en beklimmen de Keurvorstenheuvel die op 71 meter boven NAP ligt. Na een stevige afdaling gloort het licht aan de rand van het bos. Volgt een tweede stuk van de route over de Lage en Hoge Eltenseweg, langs bosranden en tussen de velden met mooie uitzichten over biologische akkers in het glooiende landschap. We komen aan de rand van de recreatieplas Stroombroek en Het Land van Jan Klaassen: voor de liefhebbers. Op het laatste deel van de wandeling verandert het perspectief naar zicht op een meer traditioneel boerenland rond Kilder en Braamt met op de achtergrond steeds de heuvels van het Bergherbos. En we prijzen ons gelukkig dat Natuurmonumenten hier akkerranden vol met bloemen heeft aangelegd, 'een paradijs voor de patrijs' volgens de borden. Even voor het eind komen we langs boerderij 't Loo dat nog bij landgoed Huis 't Bergh hoort. We lopen over de voormalige oprijlaan naar het inmiddels verdwenen kasteel Oploo, nu nog steeds een majestueuze bomenlaan en feest voor de wandelaar.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Annie Klumpenhouwer

Rob Wolfs, 12-06-2018

Beste Annie, bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk, ik heb het inmiddels aangepast.

Trage Tocht Zeddam

Annie Klumpenhouwer, 11-06-2018

We hebben genoten van deze prachtige tocht! Dank je wel! Geen problemen op het parkeerterrein Bij Kobus. De beschrijving was heel duidelijk, maar er staat een foutje in de laatste zin bij punt 5. Daar staat: Na huisnummer 9-11 neem je het eerste brede pad naar rechts tussen de velden en dat moet zijn: het eerste brede pad naar links tussen de velden.

TT Zeddam parkeren bij Kobus

Rob Wolfs, 08-03-2018

Bedankt voor je reactie, Karel. Graag hoor ik of andere wandelaars die hier de auto geparkeerd hebben dit probleem ook hebben gehad.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Bij Kobus

Kilderseweg 18

7038 EH Zeddam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info