Trage Tocht Zeddam

Keurvorstenheuvel, Eltenseweg en 't Loo

Trage Tocht Zeddam
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Zeddam

 • Startadres:

  restaurant Bij Kobus
  Kilderseweg 18
  7038 EH Zeddam

 • Coördinaten:

  51°54’34” N   6°15’22” E

We maken een fraaie, afwisselende wandeling in het Montferland, vrijwel volledig over onverharde paden. Vanaf de rand van Zeddam voert het eerste deel van de tocht ons al snel naar de stuwwal met het heuvelachtige Bergherbos. Het is een gevarieerd bos met steeds meer loofbomen en aardig wat heuveltoppen. We komen onderweg het bekende Pieterpad tegen en beklimmen de Keurvorstenheuvel die op 71 meter boven NAP ligt. Na een stevige afdaling gloort het licht aan de rand van het bos. Volgt een tweede stuk van de route over de Lage en Hoge Eltenseweg, langs bosranden en tussen de velden met mooie uitzichten over biologische akkers in het glooiende landschap. We komen aan de rand van de recreatieplas Stroombroek en Het Land van Jan Klaassen: voor de liefhebbers. Op het laatste deel van de wandeling verandert het perspectief naar zicht op een meer traditioneel boerenland rond Kilder en Braamt met op de achtergrond steeds de heuvels van het Bergherbos. En we prijzen ons gelukkig dat Natuurmonumenten hier akkerranden vol met bloemen heeft aangelegd, 'een paradijs voor de patrijs' volgens de borden. Even voor het eind komen we langs boerderij 't Loo dat nog bij landgoed Huis 't Bergh hoort. We lopen over de voormalige oprijlaan naar het inmiddels verdwenen kasteel Oploo, nu nog steeds een majestueuze bomenlaan en feest voor de wandelaar.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Wilco

Rob Wolfs, 20-07-2020

Bedankt Wilco, ik heb de tekst aangepast.

Zeddam

Wilco Meinen, 18-07-2020

Vandaag deze mooie afwisselende route gelopen maar 1 zin leidde tot verwarring. Bij punt 2 staat dat je moet doorlopen tot je uitkomt op een breder bospad met voor je een dichtgegooid pad daar zijn wij de mist in gegaan want dat pad voor je is wel begaanbaar en in eerste instantie zijn we daar wel rechtdoor gelopen.Verder klopt de beschrijving perfect!Een aanrader als je van afwisseling houdt en 98% onverhard genieten!

Reactie op Stef

Rob Wolfs, 08-06-2020

Beste Stef, bedankt voor je reactie mer verbetersuggesties. Dat is geen kattenpis... ik ga er goed naar kijken en mee aan de slag. Ik heb enkele suggesties overgenomen, maar andere niet.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Bij Kobus

Kilderseweg 18

7038 EH Zeddam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info