Trage Tocht Zieuwent

Kerkenpaden en Veengoot

Trage Tocht Zieuwent
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Zieuwent

 • Startadres:

  herberg Het Witte Paard
  Dorpsstraat 49
  7136 LG Zieuwent

 • Coördinaten:

  52°0’14” N   6°31’9” E

Rondom Zieuwent zijn in de jaren negentig van de vorige eeuw veel oude kerkenpaden in ere hersteld, die nu als wandel- en fietspaden door de lokale bevolking gebruikt worden maar ook voor de recreant mooie rondjes opleveren. Het netwerk rond Zieuwent had zo’n succes dat daarna in diverse omliggende dorpen eveneens zulke paden zijn aangelegd. Het Achterhoekse landschap heeft in deze omgeving duidelijk een meer open karakter, maar met de aanleg van de nieuwe paden is tegelijk aan de natuur gedacht: houtwallen, boomsingels, knotwilgen, kikkerpoelen en beekjes maken het weer aantrekkelijker. We wandelen voor het grootste gedeelte van de route over deze comfortabel aanvoelende kerkenpaden tussen de velden. Maar we lopen ook bijna drie kilometer over een hobbelig en ruig graspad langs de Veengoot, dat voor de helft geflankeerd wordt door een hoogopgaande boomsingel. Hoge schoenen en lange broek zijn aanbevolen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Zieuwent

Rob Wolfs, 03-07-2020

Tekst en kaarten zijn aangepast naar aanleiding van onderstaande reacties.

Reactie op Wilma

Rob Wolfs, 25-06-2020

Beste Wilma, bedankt voor je reactie en de correcte beschrijving. Ik ga het zsm aanpassen.

Route updaten

Wilma Beltman, 25-06-2020

Beste meneer Wolfs, een boer verstelde mij dat de grond van eigenaar is veranderd. Die heeft het fietspad weggehaald. Hij ziet regelmatig mensen zoekend rondlopen. Ter info: Bij punt 2 kan de volgende tekst weggehaald: 'Oversteken en schuin rechts....Nu het eerste pad linksaf Slikkemanspad' en vervangen worden door: 'Ga hier naar rechts en steek over. Je loopt aan de linkerkant van de Kevelderstraat. Bij een sloot aan je linkerhand sla je links af. Je loopt rechts langs het graspad van de sloot. Je komt uit op de Stroetweg. Schuin voor je zie je het Slikkemanspad. Die loop je in.'

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Herberg Het Witte Paard

Dorpsstraat 49

7136 LG Zieuwent

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info