Trage Tocht Zieuwent

Kerkenpaden en Veengoot

Trage Tocht Zieuwent
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Zieuwent

 • Startadres:

  herberg Het Witte Paard
  Dorpsstraat 49
  7136 LG Zieuwent

 • Coördinaten:

  52°0’14” N   6°31’9” E

Rondom Zieuwent zijn in de jaren negentig van de vorige eeuw veel oude kerkenpaden in ere hersteld, die nu als wandel- en fietspaden door de lokale bevolking gebruikt worden maar ook voor de recreant mooie rondjes opleveren. Het netwerk rond Zieuwent had zo’n succes dat daarna in diverse omliggende dorpen eveneens zulke paden zijn aangelegd. Het Achterhoekse landschap heeft in deze omgeving duidelijk een meer open karakter, maar met de aanleg van de nieuwe paden is tegelijk aan de natuur gedacht: houtwallen, boomsingels, knotwilgen, kikkerpoelen en beekjes maken het weer aantrekkelijker. We wandelen voor het grootste gedeelte van de route over deze comfortabel aanvoelende kerkenpaden tussen de velden. Maar we lopen ook bijna drie kilometer over een hobbelig en ruig graspad langs de Veengoot, dat voor de helft geflankeerd wordt door een hoogopgaande boomsingel. Hoge schoenen en lange broek zijn aanbevolen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Goed beschreven wandeling

Saskia Brandenburg, 23-08-2015

Een goed beschreven wandeling die wij erg mooi vonden vanwege de kerkenpaden. Het gedeelte bij de Veengoot vonden wij wat saai.

Prachtig

Wilco Meinen, 30-05-2015

Vanmorgen deze tocht gelopen en hij is erg de moeite waard!! Al snel loop je op mooie kerkepaden en zie en hoor je vogels, zag nog een paar hazen in de verte erg mooi. Vooral het gedeelte langs de Veengoot is genieten wat een rust en wat stond de natuur al mooi in bloei! Deze wandeling raad ik iedere wandelaar aan!

Route

M van amersfoort, 08-07-2013

Ik heb al meer routes in de Achterhoek gelopen en vind ze allemaal duidelijk aangegeven. In Zieuwent is een bezoek aan de kerk zeker de moeite waard !

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Herberg Het Witte Paard

Dorpsstraat 49

7136 LG Zieuwent

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info