Trage Tocht Zoutelande

Zoutelande, De Zandput en Klein Valkenisse

Trage Tocht Zoutelande
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Zoutelande

 • Startadres:

  parkeerplaats Nieuwstraat, Zoutelande
  Oranjeplein
  4373 AE Zoutelande

 • Coördinaten:

  51°30’4” N   3°29’7” E

We maken een prachtige wandeling op het Zeeuwse eiland Walcheren langs de kust en in het achterland. Opvallend is dat hier in de duinen wandelaars het rijk alleen hebben. De paden zijn regelmatig verhard, maar wel exclusief. De duinen zijn rond Zoutelande breed en hoog, met spectaculaire uitzichten over strand en zee. Dat betekent wel dat we diverse keren een flink aantal trappen op en af moeten. Langs het strand vinden we vele paviljoens, dus horeca is altijd dicht in de buurt. In de achterliggende kuststrook lopen we over slingerende onverharde paden langs ruige velden en watergangen. Maar we komen ook langs bloemenranden en akkers met vlasteelt. Bijzonder zijn de hoge meidoornheggen langs de smalle asfaltweggetjes. Een grote bunkerheuvel herinnert aan het Landfront Vlissingen uit de Tweede Wereldoorlog. Bij Klein Valkenisse lopen we een stuk door mooi duinbos. Op het laatste deel van de wandeling genieten we op de hoge duinen nog een keer van de mooie panorama's.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Piet

Rob Wolfs, 29-05-2019

Dankjewel Piet voor deze mooie woorden!

Trage Tocht Zoutelande

Piet, 29-05-2019

Zo'n beetje alles wat het onvolprezen landschap van Zeeland heeft te bieden komt op deze tocht wel voorbij. Prachtige wandeling! Wij startten bij Zuiderduin, omdat we daar logeerden. Daardoor konden wij het dorp Zoutelande overslaan. Vooral in de vroege ochtend heb je echt het rijk alleen met de vogeltjes. De letterlijke en figuurlijke hoogtepunten vonden wij de trajecten in de duinen met prachtige vergezichten. Hulde, heet Wolfs, u heeft ons een grandioze dag bezorgd.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info