Trendy Rotterdam

Langs hippe horeca en gekke winkels

Versiedatum: 05-03-2024

DakakkerBiergartenLuchtbrugMan met brilZoHo (Zomerhofkwartier)ZwaanshalsTEDS vh Op het Dak
13 KM
Start:

station Rotterdam Blaak, Rotterdam

Details

Rotterdam is niet altijd trendy geweest. In de jaren tachtig kende Rotterdam in zijn ontwikkeling een dieptepunt. Het had de glans van moderniteit verloren die in de wederopbouwperiode zo sterk aanwezig was. De stad was daarna rijk aan kale plekken, had slechts beperkte uitgaansmogelijkheden en 's avonds waren de straten uitgestorven.
Nu spat het trendy image van Rotterdam af. Op de route komen we op veel trendy plekken. Denk aan het terrassengebied van de Oude Haven en daar vlakbij het 'MaHo-kwartier' een verrassend en alleraardigst stukje Rotterdam.
Met een oversteek naar Noord via het Luchtpark gaat de route naar 'ZoHo', het Zomerhofkwartier even voorbij het voormalige station Hofplein. Na een rondje door het Oude Noorden staat het Schieblock op het programma. Op het dak van het gebouw vind je brunchrestaurant TEDS. Ongetwijfeld de meest trendy plek van Rotterdam.
Voorbij het Centraal Station doemen totaal andere wijken op. Allereerst het Rotterdamse Chinatown op de West-Kruiskade. Wat later gaat de wandeling naar de Nieuwe Binnenweg. Het aanbod op deze straat heeft een prettige multiculturele mix.
Het laatste deel van de route voert ons door havengebied. Eerst Delfshaven, daarna via het Dakpark naar M4H, het Merwe-Vierhavengebied. M4H ontwikkelt zich steeds meer tot een broedplaats voor kunstenaars. Al sinds de jaren tachtig heeft de bekende kunstenaar Joep van Lieshout zich in dit gebied gevestigd. Zijn beeldentuin is een bezoek waard.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info