Turfvelderpad

Door het buitengebied van Ederveen

Turfvelderpad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Ederveen

 • Startadres:

  dorpshuis De Zicht
  Marktplein 10
  6744 WJ Ederveen

 • Coördinaten:

  52°3’43” N   5°34’44” E

Ontdek het mooie buitengebied van Ederveen. Wandelen door weilanden, langs beken en over boerenerven. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Openbaar vervoer: Opstappunt bij station Veenendaal de Klomp (aanlooproute 1,5 km) of buurtbus 505 (tussen Overberg en Wekerom via o.a. Ederveen). Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. Route verkorten: het Turfvelderpad kan verkort worden tot 8 km. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering.

Reacties op wandelingen

Eén van de mooiste klompenpaden.

Heleen en Jos, 21-07-2018

Ik sluit me volledig aan bij de vorige reactie! Ook wij vinden dit één van de mooiste klompenpaden. En tenminste weer eens een klompenpad zoals het bedoeld is, door weiland, over boeren erven, overstapjes en bruggetjes en nagenoeg geen verkeer. Ondanks de hitte, genoten!

Torenhoge velden vol maïs

Arlette Boog, 26-08-2017

Dit is één van de allerleukste klompenpaden die ik tot dusver heb gelopen. Een top 5 vermelding waard. En dat komt zeker door de metershoge maïsvelden in augustus. De route zit er helemaal vol mee. Heerlijk om doorheen te lopen. Die torenhoge muren vol maïs voelen beschermend aan... De auto kan op het Marktplein. Gratis parkeren. Prettig. Vlakbij zijn twee cafés voor start en finish. Volgens mij zijn ze op zondag gesloten. Ik tref onderweg veel van de bekende overstapjes en bruggetjes aan die klompenpaden zo typeren. Het zijn er ditmaal een heleboel en ik word er altijd zo blij van. Er zijn stukjes asfalt maar het zijn rustige landweggetjes en er is onderweg een heleboel te bekijken. Ik ben verrast door het rustpunt met een watertap en een echt toilet en hoewel ik geen idee heb wat er van mij wordt verwacht laat ik toch maar 50 eurocent achter. Even verder word ik verrast door een uitnodigend klompen-zitje met een dagboekje en laat ik daar mijn complimenten achter. Ik vervolg het pad langs de 'klompen- balustrade' nadat ik eerst nog met de kleine zwijntjes heb geknuffeld. Onderweg tref je van alles aan: hertjes, eenden, geitjes, pauwen, schapen, koeien paarden, kleine zwijntjes, kippen en nog veel meer. Het is een afwisselend, verrassend en vooral ook rustig klompenpad. En ja, ik heb de koeien ook horen hoesten...;) Voor foto's van dit pad: www.wandelzoekpagina.nl zoek naar Turfvelderpad.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info