Twentse Kruistocht Denekamp

Mariakapellen, Singraven, Dinkel, Beuningen, Mekkelhorst, Klöpkeshoes

Versiedatum: 23-11-2022

Mariakapel Molendijk, DenekampMariakapel Molendijk, DenekampLandgoed SingravenOprijlaan Huis SingravenHuis SingravenWatermolens SingravenDinkelBorgbosBorgbeuningenDinkel bij SterrebosMariabeeld bij Onze Lieve Vrouwekerk BeuningenMariabeeldje MariaschoolMariakapel SchoolwegMariakapel SchoolwegLandkruis BeuningerstraatDinkelLandkruis BentheimerdijkLandkruis MekkelhorstBawinkelwegBawinkelwegKlöpkeshoesBerghumMariakapel BerghumSt. Nicolaaskerk DenekampKruisbeeld St. NicolaaskerkInterieur St. NicolaaskerkVaandel Mariavereniging
18 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Oranjestraat, Denekamp

Details

Vanaf de bushalte Oranjestraat loopt de route via een Mariakapel naar landgoed Singraven met landhuis, watermolens en horeca. Daarna door het Borgbos en langs de Dinkel om het Sterrenbos heen naar Beuningen, met een Mariabeeld voor de kerk en een muurkapelletje aan de Mariaschool. Vervolgens via een Mariakapel, een landkruis, de Dinkel en het Omleidingskanaal van de Dinkel naar Mekkelhorst, waar twee landkruisen staan. Tot slot langs het Klöpkeshoes en een Mariakapel in Berghum terug naar Denekamp met de imposante St. Nicolaaskerk.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten', zie het kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met de familie Blokhuis, die het landkruis in de Mekkelhorst onderhoudt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info