Twentse Kruistocht Geesteren

Mariakapellen, landkruisen, Lourdesgrot, pastorietuin, Langeveen

Twentse Kruistocht Geesteren
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Geesteren

 • Startadres:

  bushalte Dorpsstraat, Geesteren
  t.h.v. Dorpsstraat 35
  7678 AV Geesteren

 • Coördinaten:

  52°25’15” N   6°44’13” E

Vanaf de bushalte Dorpsstraat loopt u naar de Pancratiuskerk met Maria-altaar en daarnaast een Mariakapelletje in de pastorietuin. Vervolgens gaat de route via de Itterbeek naar Langeveen met een landkruis, een mooie pastorietuin, een Lourdesgrot en een Maria-altaar in de kerk. Op de terugweg naar Geesteren loopt de route door een bos dat in eigendom is van Huis Almelo, langs de Duitse grens, de Itterbeek, de Broekbeek en een landkruis. Tot slot ziet u aan de zijmuur van de kerk in Geesteren een groot kruisbeeld en op het kerkhof een Mariakapelletje.
Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten'. Zie het kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie, met name over de Lourdesgrot en pastorietuin in Langeveen.

Reacties op wandelingen

Verandering

Jan Kuper, 01-02-2019

We hebben vandaag deze route gelopen en was heel mooi vooral het gedeelte vanaf Langeveen Alleen als je Geesteren uitgaat klopt het volgens het boekje niet meer in de nieuw bouw maar wel als je de route van deze site uitprint en meeneemt Verder duidelijk en goed te doen zonder de markering

Route aangepast

Marycke Naber, 05-06-2018

Dankjewel voor je reactie! Ik heb de route veranderd.

Stremming

J van der Haar, 04-06-2018

Deze route op 4 juni 2018 gelopen. Mooie wandeling en zeker vanaf Langeveen een toptraject. Echter bij de volgende aanwijzing 'Ga na de Geesterse Molenbeek de 1e weg RA, Vermolenweg 26, dan de 1e zandweg met fietspad schuin LA. Ga na de brug RD, een graspad.' is het graspad niet meer beloopbaar. Er ligt prikkeldraad met rood-wit afzettingstape en de brandnetels staan op borstholte. Ik ben hier rechtsaf gegaan en heb via de Ossendijk de route weer opgepikt. Helaas waren de onderhoudpaden van de Itterbeek vandaag vanaf de Haarakkersweg niet beloopbaar door gras en onkruid op heuphoogte. Kennelijk wordt hier nooit gelopen in deze tijd van het jaar. Via kaart of GPS kan je echter prima alternatieven vinden om de route snel en zonder al teveel omlopen te vervolgen. De omgeving is zo mooi en rustig dat het eigenlijk niet veel uitmaakt waar je loopt. Het is zeker de moeite waard. Succes!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Kottink

Dorpsstraat 36

7678 AW Geesteren

Cafe Nobbenhuis

Hardenbergerweg 215

7679 VL Langeveen

Café-restaurant Waaijer

Hardenbergerweg 275

7679 VM Langeveen

Restaurant RomaNova

Dorpsstraat 35

7678 AV Geesteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info