Twentse Kruistocht Losser

Mariakapellen, landkruis, Dinkel, Kloster Bardel, Gerardus Majellapark

Versiedatum: 24-12-2022

Benedictuskapel KerkenbosHervormde kerk LosserRestaurant De Oude ApotheekOude toren LosserDe BleekPad langs de DinkelDe DinkelUitkijktorenUitzicht over De OelemarsZandbergenMariakapel BardelFranciscaner klooster Bardel, DuitslandKruiswegstatie Kloosterkerk BardelKruiswegstatie Kloosterkerk BardelMariakapel Ruhenbergerweg OverdinkelLandkruis Welpeloweg OverdinkelSt. Gerardus Majellakerk OverdinkelMariakapel kerk OverdinkelChristuskapel kerkhofGerarduskapel KerkenbosGerarduskoepelMariakapel TiekenveenwegMariakapel TiekenveenwegGestolen MariabeeldVoormalige ZoekerschoolNest DinkelkoeienMariakapel Broekhoekweg, LosserParochietuin LosserKerkhof LosserKruisbeeld kerk LosserKruisbeeld kerk Losser
17 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte R.K. Kerk, Losser

Details

Een grensoverschrijdende tocht met veel religieus erfgoed. Na het centrum van het dorp met de oude Martinustoren loopt de route via het bos langs de rivier de Dinkel, een uitzichttoren en een zandverstuiving naar Bardel in Duitsland. Daar tref je een Mariakapel in het bos en de kerk van het Franciscanenklooster.
Weer in Nederland loopt de route langs een Mariakapel en een landkruis naar Overdinkel, met een Mariakapel in de Gerardus Majellakerk en een Christuskapel op het kerkhof. Vervolgens loop je door het Gerardus Majellapark, met een aantal kapellen, en langs een Mariakapel terug naar Losser. Daar zie je nog een Mariakapel, een Calvariekruis op het kerkhof, in de kerk een Mariakapel en aan de zijmuur een levensgroot kruisbeeld.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids Twentse Kruistochten, zie het kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met Gerard Gervink, de iniatiefnemer van de Mariakapel aan de Tiekenveenweg in Overdinkel.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info