Twentse Kruistocht Ootmarsum

Mariakapellen, landkruisen, Kuiperberg, Vasser grafveld, Reutum, Groot Agelo

Versiedatum: 23-12-2022

Joodse begraafplaats OotmarsumMariakapel RK begraafplaats OotmarsumVisvijver OotmarsumMaria ad FontesKlokhuis OotmarsumFranciscuskapelletjeSimon en Judaskerk OotmarsumPoaskearlsSimon en Judaskerk OotmarsumWapensteenInterieur NH kerk OotmarsumLandkruis KuiperbergVasser grafveldVasser grafveldPad bij Vasser grafveldHaarler grafveldMariakapel HaarleMariakapel HaarleMariakapel kerk ReutumWegkruis ReutumWegkruis ReutumZoeke hoek, ReutumBroekmatenHofnoaberspad AgeloKipboomkapel Groot AgeloKipboomkapel Groot AgeloAgeler EsLandkruis op n BoakenBas Statmanpad Zicht op Ootmarsum
20 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Wolfsbree, Ootmarsum

Details

Vanaf de bushalte Wolfsbree loopt de route via de Mariakapel op de RK begraafplaats en de visvijvers naar het centrum van Ootmarsum met het voormalige klooster Maria ad Fontes en de RK en NH kerk. Vervolgens via het Stadspark naar de Kuiperberg met een oriënteertafel, een joodse begraafplaats, een watertoren en een landkruis. Daarna langs het Vasser en het Haarler grafveld en een Mariakapel in Haarle naar Reutum met een Mariakapel in de kerk en een landkruis. Via onverharde paden in de Broekmaten en de Voortmaten kom je in Groot Agelo met een Mariakapel. Daarna loop je langs een landkruis aan de Ageler esch en over een smal pad terug naar de bushalte.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten', zie kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met Jan en Ans Wilbers, die de Kipboomkapel in Groot Agelo hebben gerealiseerd.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info