Twentse Kruistocht Rossum

Mariakapellen, landkruisen, Roderveld, landgoed Everloo, Volthe

Twentse Kruistocht Rossum
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Rossum Overijssel

 • Startadres:

  bushalte Grotestraat
  t.h.v. Grotestraat 30
  7596 KE Rossum

 • Coördinaten:

  52°21’16” N   6°55’28” E

Vanaf de bushalte Grotestraat loopt u naar de H. Plechelmuskerk met diverse kapellen. Daarna langs een Mariakapel en een drietal landkruisen naar het mooie Roderveld en landgoed Everloo. Vervolgens loopt de route langs een landkruis in de buurtschap Volthe en een Mariakapel terug naar de bushalte in Rossum.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten', zie kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met Vrielink, die het perk rond de Kroezenboom onderhoudt.

Reacties op wandelingen

Versperde doorgang

Marycke Naber, 11-04-2019

Dankjewel Leen, Aangezien ik in Zwolle woon, kan ik de situatie niet in de gaten houden en heb ik de route (voorlopig ?) rechtdoor over de Loosteresweg geleid. Hartelijk dank voor je compliment betreffende de gids 'Twentse Kruistochten'. Raadpleeg voor je volgende tocht de Wandelzoekpagina, want bij een paar routes is wat gewijzigd. Op naberpaden.nl staan al mijn wandelingen, in Twente mijn ca. 900 km lange kapelletjespad, met ook een aantal rondwandelingen. Mijn gids 'De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek komt deze zomer uit.

Versperde doorgang

Leen Oosterveen, 10-04-2019

L.S., deze kruistocht met veel genoegen gelopen op 9-4-2019, een fijne afwisselende route zoals zo vaak in het Twentse land. Ons werd echter de doorgang versperd aan het eind van het graspad over het weiland, genoemd op blz. 84, rechter kolom, 'Ga na de dam over de beek.........'. Het tweede deel van het graspad is langs de beek niet te volgen. Door het weiland stuit men aan het eind van dit pad op een grote bult stalafval of zoiets, waardoor de dam naar de asfaltweg en de afsluitboom slechts met grote moeite bereikbaar zijn. Het laatste stuk van het 'pad' leek door een pas aangelegd nat gebiedje te lopen, dus misschien is de blokkade maar tijdelijk? Zo niet, dan is wellicht het tweede stuk van het graspad te volgen aan de andere kant van de beek, in het midden van het 'pad' is een dam naar het naastliggende weiland. Overigens, hartelijk dank voor de prachtige kruistochten. Jammer genoeg is het boekje na een volgende tocht uit. Met hartelijke groet, Leen Oosterveen.

'Museum' oude landbouwwerktuigen verdwenen

Marycke Naber, 17-07-2017

Het 'museum' aan de Loosteresweg 5, dat op blz. 84 in de wandelgids 'Twentse Kruistochten' is vermeld, bestaat niet meer en heb ik uit de routebeschrijving geschrapt.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Hutten

Grotestraat 4

7596 KE Rossum

Havezathe Het Everloo

Everlostraat 16

7596 MR Rossum

Koffie- en theehuis 't Stekkie

Hamsweg 1

7596 MV Rossum (Ov)

Kulturhus de Cocer

Thijplein 1

7596 KM Rossum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info