Twentse Kruistocht Tubbergen

Mariakapelletjes, Kroezeboom, Herinckhave, Albergen, landkruis, De Eeshof

Versiedatum: 22-12-2022

Interieur huiskapel landgoed HerinckhaveSt. Pancratiusbasiliek TubbergenPancratiusbasiliek TubbergenMariakapel kerk TubbergenBoomkapelletjeHaarwegLangs de Fleringer MolenbeekKapel bij Kroezeboom op de Fleringer EschSchapen landgoed HerinckhaveDuiventil landgoed HerinckhaveWatermolen HerinckhaveHuis HerinckhaveHuiskapel landgoed HerinckhaveHuis HerinckhaveKrombekeenden bij Huis HerinckhaveFleringer MolenMariakapel kerk AlbergenPlaquette AntoniuskloosterStiltegrot van Ans ten DoeschotLangs de HamwegOude AlmelosewegOude AlmelosewegMariakapelletje Oude AlmelosewegErve VolmerinckErve VolmerinckMonument dr. SchaepmanLandkruis HuyerensewegDe Eeshof
19 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Julianastraat, Tubbergen

Details

Vanaf de bushalte loop je, na een bezoek aan de St. Pancratiusbasiliek, langs een Mariakapelletje aan de Oldenzaalse weg, daarna langs de Fleringer Molenbeek naar de kapel bij de Kroezeboom op de Fleringer Esch. Vervolgens over landgoed Herinckhave en langs de Fleringer Molen en het Kanaal Almelo-Nordhorn naar Albergen. Op de plaats waar in de Middeleeuwen het Sint Antoniusklooster heeft gestaan bevindt zich nu de voormalige Pancratiuskerk. Na een bezoek aan het Stilte-plekje loopt de route langs een Mariakapelletje aan de Oude Almelose Weg, over landgoed Volmerinck en langs het Schaepmanmonument naar Tubbergen. Daarna loop je langs een landkruis en door het park bij de voormalige havezate De Eeshof (met Mariakapelletje) terug naar de bushalte.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten', zie kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met Suze Geuke, die het boomkapelletje aan de rand van Tubbergen verzorgt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info