Twentse Kruistocht Zenderen

Kloosters, Mariakapellen, beken, Hertme, Tusveld

Twentse Kruistocht Zenderen
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  23 km

 • Startplaats:

  Zenderen

 • Startadres:

  bushalte Old Coopers Hall
  t.h.v. Hoofdstraat 11
  7625 PA Zenderen

 • Coördinaten:

  52°19’19” N   6°43’34” E

Na een bezoek aan de kerk met Mariakapel naast het Karmelietenklooster loopt de route langs het Carmelitessenklooster met een landkruis, een te bezoeken kapel en kruiswegstaties op de muur van de kloostertuin naar een Mariakapel op de Zendersche Esch. Daarna langs het voormalige Huis Weleveld en de Bornsche en Deurninger beek naar Hertme, met een Boomkapelletje, een Mariakapel in de kerk en een openluchttheater. Vervolgens gaat de route via de Bornsche beek en de Doorbraak naar de Mariakapel in Tusveld. Tot slot via de Kleine Doorbraak, het bos De Vloedbelt en de Azelerbeek terug naar Zenderen, met onder meer op de RK begraafplaats een Mariagrotje, een kruis- en een Mariakapel.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten', zie kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met de familie Schabbink, die het Mariakapelletje aan de Lodiekslanden verzorgt.

Reacties op wandelingen

Melding

H van der Haar, 03-06-2018

Deze wandeling op 2 juni 2018 gelopen. Mooie route, kan ik iedereen aanbevelen! Echter 1 lastige blokkade bij de volgende aanwijzing: 'Ga na het klaphek LA over de brug en meteen daarna RA door het klaphek, over het brede graspad. Ga bij de volgende brug (over de Deurningerbeek) RA.' Een kleine 100 meter voor dit eerste klaphek staat het groen plotseling manshoog en is er redelijkerwijs geen doorkomen aan. Ik ben hier wel döorheen gegaan maar had hier wel spijt van en zou dit niemand aanbevelen. Daar alle beekoevers verder prima gemaaid en onderhouden waren denk ik dat de situatie hier niet zal verbeteren en vermoedelijk blijvend zal zijn.

Routebeschrijving reeds aangepast

Marycke Naber, 15-08-2017

Blijkbaar heb je niet de nieuwste versie van de routebeschrijving op de Wandelzoekpagina geraadpleegd. Ik heb hem op 13 juni 2017 aangepast.

Stremming

Jan, 14-08-2017

ik liep vandaag de route Zenderen-Hertme met veel plezier maar 'na het betonnen bruggetje... (zie pag. 13, linkerkolom) was er geen pad meer te ontdekken, de oever van de beek was volledig begroeid met bomen, struiken en onkruiden tot wel borsthoogte. Een route door de weide was ook geen succes door het schrikdraad. Ik denk dat gezien deze omstandigheden dit stuk van plm. 300 m aangemerkt kan worden als onbegaanbaar.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pleisterplaats Rabo Scheele

Hertmerweg 37

7626 LV Hertme

Restaurant Al Capone

Hoofdstraat 26

7625 PE Zenderen

Restaurant Lutke Hulscher

Hertmerweg 45A

7625 RH Zenderen

Restaurant ´t Oale Bakkershoes

Hertmerweg 30

7626 LW Hertme

Theehuis De Karmeliet

Hertmerweg 49

7625 RH Zenderen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info