Twentse Tocht Hof Espelo - Lonnekermeer

Tijdelijk geslotenIn verband met werkzaamheden rondom het Lonnekermeer is een deel van de route tijdelijk (volgens de site van Landschap Overijssel wsl tot eind september) niet toegankelijk.

Er is wel een alternatief, de route is dan 3 kilometer korter. De routebeschrijving kan tijdelijk op mijn website gedownload worden: https://overwandelengesproken.blogspot.com/2013/12/wandeling-over-de-landgoederen-hof.html

Rondwandeling in de omgeving van Enschede

Twentse Tocht Hof Espelo - Lonnekermeer
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Enschede

 • Startadres:

  bezoekerscentrum Hof Espelo
  Weerseloseweg 259
  7522 PS Enschede

 • Coördinaten:

  52°15’15” N   6°52’42” E

Ook op deze Twentse Tocht maak je kennis met de prachtige landgoederen die Twente rijk is. Het landgoed Hof Espelo, het startpunt van deze wandeling, ligt op een steenworp afstand van de buitenwijken van Enschede en grenst ook aan de campus van Universiteit Twente. Al wandelend over Hof Espelo kom je echter weinig mensen tegen. Je hebt meer kans om reeën te zien en vogels te horen. In het tweede deel van de wandelroute maak je kennis met het landgoed Het Lonnekermeer. Deze wandelroute is door de bezoekers van Wandelzoekpagina gekozen als 'Mooiste wandeling 2015'.
De wandelroute kan ingekort worden tot 15 km.

Reacties op wandelingen

Leuke reactie Klaske

Gerrit-Jan, 07-02-2017

Wij doen dat ook wel eens mensen het boekje van Truus geven. (of we wijzen op deze site). Ik vind het hebben van het boekje toch ook altijd weer leuk. En dan deze wandeling: wij hebben hem al een paar keer gelopen en genieten er in elk jaargetijde weer van. Het is een mooie brok natuur als het ware ingeklemd tussen twee steden. Een absolute aanrader. (zoals velen uit dit boekje trouwens)

Twentse tocht Hof Espelo

Klaske de Jong, 07-02-2017

Heb boekje met atwense tochten van Truus al meermalen kado gegeven en krijg er naderhand steeds enthousiaste reacties op. Dus vrijdag weer boekje gegeven aan stel dat met pensioen gaat. En aangeraden om in elk geval ook deze wandeling te lopen. Verrassend veelzijdig. En misschien zie je net als wij in de zomer de grote weerschijnvlinder

Mooiste wandeling?

Peter, 11-03-2016

Smaken verschillen blijkbaar....... leuke wandeling hoor (3 sterren wat mij betreft), maar mooiste?? En wat een last van het verkeer (door de oostenwind??) En die ontelbare niet aangelijnde honden (terwijl dat daar echt wel verplicht is......). Voor mij was het de lange reis niet waard.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Twaalf Twentse Tochten

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Twaalf Twentse Tochten

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info