Twentse Wallen - De Borkeld

Natuurgebied De Borkeld

Twentse Wallen - De Borkeld
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Markelo

 • Startadres:

  dagcamping & informatieboerij 'n Witten
  Borkeldweg 17
  7475 RV Markelo

 • Coördinaten:

  52°16’5” N   6°28’21” E

Markelo - een van de oudste dorpen van Twente - weet zich omgeven door glooiende essen en heuvels met namen als de Markelose Berg, Dingspelerberg, Friezenberg, Herikerberg, Apenberg en de Kattenberg. Een omgeving die garant staat voor meerdere prachtige wandeltochten. Voor deze wandelroute is gekozen voor de beklimming van de Friezenberg (40,2m) en Apenberg (37m). Terloops nemen we dan ook nog de 36,5 m hoge Bovenberg mee.

Reacties op wandelingen

Pareltje

Bert Jansen, 01-06-2020

Hoewel ik in de buurt woon, heb ik nog nooit echt gewandeld op en rond de Borkeld. Maar wat een mooie afwisselende tocht.

Twentse Wallen-De Borkeld

Hans en Angela Soer, 07-11-2018

Op zondag 5 november bij prachtig zonnig herfstweer Deze wandeling was tevens het sluitstuk van onze vijf wandelingen rondom Markelo. En eerlijk is eerlijk; wij vonden deze , vanwege het afwisselde karakter, de mooiste van de vijf. Prima routebeschrijving waardoor je een uitstekende indruk krijgt van dit mooie stukje Twente. Eenmaal onderweg, ook in Markelo zelf al prachtige oude met riet gedekte boerderijen . Ook het ''Ommetje' dat deel uitmaakte van de route was een verrassing. Dwars door door de weilanden, waar maak je dat mee !!. Kortom wij hebben genoten en het predicaat 'Mooiste wandeling' is hiert zeker op zijn plaats.

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 21-10-2018

Een afwisselende wandeling door de afwisseling van wandelgebied (hei/bos/landerijen). Tevens is de wandeling goed beschreven. Het restaurant De Kemper is een leuke stopplek (oude inrichting en lekkere appeltaart). Onderweg kom je langs een mooie schaapskooi (zie foto) en enkele bijzondere boerderijen. Dit is de tweede mooie wandeling van Truus Wijnen die wij hebben gelopen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Twentse Wallen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Twentse Wallen

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info