Twentse Wallen - Hellendoorn

Rondwandeling vanuit Hellendoorn

Twentse Wallen - Hellendoorn
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Hellendoorn

 • Startadres:

  Dorpsstraat 48B, Hellendoorn
  ter hoogte van Dorpsstraat 48B
  7447 CT Hellendoorn

 • Coördinaten:

  52°23’25” N   6°26’55” E

Hellendoorn is een prachtig startpunt voor een wandeling op de grens van Twente en Salland. Vanuit de mooie oude dorpskern ben je binnen enkele wandelminuten midden in de bossen van de Hellendoornse Berg. Een gebied dat onderdeel uitmaakt van de Sallandse Heuvelrug. Verscholen in de bossen met loofhout en dennen tref je enkele verscholen heideveldjes aan met jeneverbesstruiken. De soms grillige vormen geven het bos een sprookjesachtige en bij mistig weer zelfs een mystieke aanblik. Eenmaal de berg afgewandeld zet je koers naar de lagere gronden rondom de rivier De Regge.

Reacties op wandelingen

Dank

Truus Wijnen, 29-12-2020

Prachtig verslag weer Frits! Dank.

Eelerberg, oude bosvijver

Frits Schipper, 29-12-2020

Het is een beetje grijs en grauw als ik aan deze wandeling begin en dat blijft het ook de rest van de dag, maar de wandeling op zich is prachtig. Vanuit Hellendoorn loop je zo de Hellendoornse bossen in. Je passeert Hulsen en even later wandel je een heel stuk langs de meanderende Regge. Mooi, zoals de Regge er nu bij ligt. Langs Schuilenburg en landgoed Vels kom ik op de Eelerberg. Verschuilt in de bossen aan de linkerkant Landhuis Eelerberg en de gebouwen van Staatsbosbeheer. De Eelerberg: mooie brede paden en af en toe ook echt smalle paadjes. Ik spookwandel nog een eindje over het mountainbike pad, gelukkig kom ik op dit stuk geen mountainbikers tegen. Bij de weg van links moet ik rechtsaf, een ietwat vaag pad richting een pareltje op deze wandeling. Het is even zoeken naar dit paadje, door de vele bladeren is het niet direct duidelijk waar het is. Gelukkig zie ik verderop waar het pad loopt en even later sta ik bij de oude bosvijver, met in het midden een bijna perfect rond eilandje. Het is jammer dat het bankje te nat is van de regen van de laatste tijd, anders was ik er een tijdje gaan zitten om te genieten van dit mooie stukje natuur. Na dit rondje rond de bosvijver ga ik richting Krönnenzommer (mijn zus heeft hier nog gewerkt toen het nog een sanatorium was). De chocolaterie zit helaas dicht, zoals alle horeca onderweg. Weer richting Hellendoorn kom ik ook weer door mooie natuur, ik zie zelfs nog een soort heideveldje. Af en toe was het best wel even klimmen, soms was het wat drassig maar wat een mooie verrassende wandeling was dit.

Reactie

Truus Wijnen, 30-10-2019

Hoi Jan, dank voor je positieve reactie én de aanvullingen. We gaan zeer binnenkort (een deel van) de route nogmaals lopen en e.e.a. aanvullen cq verbeteren in de routebeschrijving alsmede in de kaart en de Gps-track.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Twentse Wallen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Twentse Wallen

Horeca

Hogenboom Vakantiepark

Sanatoriumlaan 6

7447 PK Hellendoorn

Hotel-restaurant De Uitkijk

Hellendoornsebergweg 8

7447 PA Hellendoorn

Landgoed Schuilenburg

Schuilenburgerweg 54

7447 RP Hellendoorn

Restaurant De Kroon

Dorpsstraat 26

7447 CS Hellendoorn

Twente Decadenta Chocolaterie

Sanatoriumlaan 20

7447 PK Hellendoorn

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info