Twentse Wallen - Hellendoorn

Rondwandeling vanuit Hellendoorn

Twentse Wallen - Hellendoorn
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Hellendoorn

 • Startadres:

  Dorpsstraat 48B, Hellendoorn
  ter hoogte van Dorpsstraat 48B
  7447 CT Hellendoorn

 • Coördinaten:

  52°23’25” N   6°26’55” E

Hellendoorn is een prachtig startpunt voor een wandeling op de grens van Twente en Salland. Vanuit de mooie oude dorpskern ben je binnen enkele wandelminuten midden in de bossen van de Hellendoornse Berg. Een gebied dat onderdeel uitmaakt van de Sallandse Heuvelrug. Verscholen in de bossen met loofhout en dennen tref je enkele verscholen heideveldjes aan met jeneverbesstruiken. De soms grillige vormen geven het bos een sprookjesachtige en bij mistig weer zelfs een mystieke aanblik. Eenmaal de berg afgewandeld zet je koers naar de lagere gronden rondom de rivier De Regge.

Reacties op wandelingen

Reactie

Truus Wijnen, 30-10-2019

Hoi Jan, dank voor je positieve reactie én de aanvullingen. We gaan zeer binnenkort (een deel van) de route nogmaals lopen en e.e.a. aanvullen cq verbeteren in de routebeschrijving alsmede in de kaart en de Gps-track.

Twentse Wallen Hellendoorn

Jan H., 30-10-2019

Schitterende wandelroute gelopen op dinsdag 29-10-2019. We genoten van een heerlijk herfstzonnetje. Even nog wel paar twijfelmomenten hoe we de route moesten lopen. Vooral in bospercelen leidt het tot twijfel, zeker nu al veel bladeren de 'echte' paden minder zichtbaar maken. En verder nog een paar opmerkingen waarmee we ook toekomstige wandelaars een plezier doen, denk ik. Zie routebeschrijving: Na item 1: ?'bij Reestweg RA: zandweg. Daarna 1e pad LA?' Dit pad bestaat niet meer en is afgesloten. Je moet nu op de Reestweg niet rechtsaf maar rechtdoor wandelen. Na item 3: '? richting huisnummers 23-26'. Dit moet zijn huisnrs. 23-33. Vervolgens: 'Op 4-sprong LA en direct schuin naar rechts: smal pad' Je kunt hier niet meer rechtdoor om bij de 4-sprong te komen, want er is een hek geplaatst. Je kunt bij het hek wel linksaf en even later rechtsaf om alsnog bij genoemde 4-sprong te komen. In elk geval: veel plezier bij deze mooie tocht. Vr. gr. J. H.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Twentse Wallen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Twentse Wallen

Horeca

Hogenboom Vakantiepark

Sanatoriumlaan 6

7447 PK Hellendoorn

Hotel-restaurant De Uitkijk

Hellendoornsebergweg 8

7447 PA Hellendoorn

Landgoed Schuilenburg

Schuilenburgerweg 54

7447 RP Hellendoorn

Restaurant De Kroon

Dorpsstraat 26

7447 CS Hellendoorn

Twente Decadenta Chocolaterie

Sanatoriumlaan 20

7447 PK Hellendoorn

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info