Twentse Wallen - Herikerberg

Rondwandeling omgeving Herikerberg met start bij Herberg De Pot

Twentse Wallen - Herikerberg
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Markelo - Goor

 • Startadres:

  herberg De Pot
  Potdijk 9
  7475 SL Markelo

 • Coördinaten:

  52°14’35” N   6°30’31” E

De bij het vertrekpunt gelegen historische Herberg De Pot is meteen al een bezienswaardigheid. In deze - aan de voet van de Herikerberg gelegen herberg kwamen ooit vermoeide reizigers tot rust van de zware reis over oude Hessenweg, de handelsroute tussen Deventer en M?nster. Werp een blik naar binnen in het caf? waar al meer dan 150 jaar alles hetzelfde is gebleven: een ouderwetse boerenkeuken waar letterdoeken en jachttaferelen aan de muur pronken en de sfeer van vroeger terug te vinden is. Om daarna met goede moed de wandeling rond en over de Herikerberg te starten.

Reacties op wandelingen

De Hulpe en Hemmel

Frits Schipper, 11-12-2020

Herberg De Pot ligt er een beetje verlaten bij, terwijl het normaal altijd een gezellige plek is om te zitten. Het is het startpunt voor de wandeling over en langs de Herikerberg. Eerst een stukje langs Markelo en dan door De Hulpe/De Hemmel. Mooie uitzichten richting Markelo en verderop over de akkers en weilanden. Onderweg passeer ik oude grafheuvels en na een tijdje sta ik ineens op het hoogste punt van de Herikerberg, bij de stenen Belvédère. Het schijnt dat deze mooie toren weer bewoond is. Hoogste punt waar in vroeger eeuwen ook veel doodvonnissen zijn voltrokken, door ophanging. Er volgt nog een mooie wandeling door bosgebied, langs de flanken van de Herikerberg, langs leemkuilen en de voormalige motorcrossbaan van de Markelose motorcrossclub. Toch wel redelijk bijzonder lijkt mij, een motorcrossbaan in de natuur van de Herikerberg. Na de crossbaan nog een smal padje langs de weilanden en dan zit de wandeling er al weer op.

Mooie route

Jan Willem Blom, 13-04-2020

Vandaag 13 april 2020 deze route gelopen. Prachtige wandeling, Goed te volgen. Aan te raden!

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 05-04-2020

Een mooie afwisselende wandeling die zeer goed beschreven. Zeer mooie bosgebied en onderweg genoeg bankjes om even van de zon te genieten. Jammer genoeg was Herberg De Pot gesloten.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Twentse Wallen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Twentse Wallen

Horeca

Herberg De Pot

Potdijk 9

7475 SL Markelo

Hotel restaurant Herikerberg

Goorseweg 58

7475 BE Markelo

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info