Twentse Wallen - Holterberg

Rondwandeling over de Holterberg met start bij station Holten

Twentse Wallen - Holterberg
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Holten

 • Startadres:

  station Holten
  Stationsstraat 12
  7451 BH Holten

 • Coördinaten:

  52°17’1” N   6°25’17” E

De Holterberg roept bij veel mensen een nostalgisch gevoel op: het was een van de weinige bergen die je tijdens de aardrijkskundeles moest leren. In vroegere tijden was het al een van de meest populaire toeristische bezoekpunten. En niet ten onrechte, want het gebied is ideaal voor allerlei uitstapjes en wandelen kun je er goed. Je moet dan wel rekening houden met hoogteverschillen onderweg: smalle heidepaadjes leiden je van diepe dalen naar hoge punten waar telkenmale het uitzicht een beloning is. Op de top heb je een hoogte van zo'n 59,5 bereikt.

Reacties op wandelingen

Dank

Truus Wijnen, 11-05-2020

Dank voor het doorgeven :-)

Correctie

Arend Jan Woittiez, 11-05-2020

vandaag deze prachtige wandeling gedaan. Weer heel nieuwe stukken van de Sallandse heuvelrug ontdekt. Klein foutje in routebeschrijving : 5e regel na 7, voorbij heideveldje op splitsing links aanhouden, moet zijn : direct na heideveldje eerste pad links (haakse bocht)

Het was er een met hoogteverschil

Gerrit-Jan, 04-01-2020

Natuurlijk hebben we deze al eens eerder gewandeld uit het boekje van Truus. Om onze challenge van 1000 km wandelen per jaar echt te starten dachten we kom we nemen deze nog een keer. Nou dat was lekker, hoogteverschillen alom, mooie kilometers, prima beschrijving, veel horeca na een ruime 12 km en als afsluiter een lekkere stop bij De Biester. Onderweg zijn er voor de liefhebbers ook diverse bankjes en grote en kleine schuilhutten. De natuur rondom en op de Holterberg is in elk jaargetijde mooi dus ook op 4-1-2020. Het werk rondom het station is afgerond dus voldoende P plaatsen (gratis)

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Twentse Wallen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Twentse Wallen

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info