Uddelermeerpad

Ontdek het buitengebied van Uddel

Uddelermeerpad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Ermelo

 • Startadres:

  restaurant-theehuis Uddelermeer
  Uddelermeer 5
  3852 NR Ermelo

 • Coördinaten:

  52°14’53” N   5°45’36” E

Wandel door het prachtige bos en de heide van Kroondomein het Loo, langs het Uddelermeer en een middeleeuwse schans. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap.

Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Reacties op wandelingen

Stickers verkleurd

Truus Vonk, 15-07-2020

Een prachtige route!! Wel pittig, zeker ook voor ouderen, mede vanwege de vele overstapjes over de omheiningen door de landerijen, misschien goed om dit te vermelden in de beschrijving!! De bewegwijzeringsstickers zijn bij de oversteek van de Meervelderweg bijna niet meer leesbaar, door zon verbleekt!

Mooi en afwisselend klompenpad.

Heleen en Jos, 09-05-2020

We gingen vroeg op pad om de warmte en de drukte voor te zijn. Parkeren bij Restaurant en theehuis Uddelermeer is in deze coronatijd, waarbij horeca op last van de overheid gesloten is, niet mogelijk. Wij parkeerden aan de bosrand en waren, zeker bij terugkomst, niet de enigen. Het klompenpad zelf was op deze vroege zaterdagochtend opvallend rustig, heerlijk. Zo was anderhalve meter afstand houden tot anderen goed te doen. Wel regelmatig hard fietsende mountainbikers. Het was een aangename, afwisselende wandeling (16 km). Het laatste stuk naar en vanaf Uddel ook lekker in de schaduw van de bomen kunnen lopen. Het pad is goed aangegeven en netjes onderhouden, bijvoorbeeld de stevige op- en afstapjes. We hebben genoten!

Onder de rook van Apeldoorn

Arlette Boog, 19-01-2020

Het staat al een tijd op m'n 'to do' lijstje. De verlengde 18 kilometer van het Uddelermeer klompenpad. Het pad heeft fantastische recensies, ligt onder de rook van Apeldoorn dus voor mij een half uurtje rijden. Een klompenpad met de keus uit verschillende afstanden is altijd een fijne bijkomstigheid. Om van te voren te bepalen of tijdens de tocht als het mee of tegen zit. Mijn startplaats Restaurant Theehuis het Uddelermeer weet me aangenaam te verrassen. Ik word met alle egards verwelkomt, raak in gesprek over de omgeving en drink nog een kop koffie. Ze zijn hier blijkbaar gewend aan wandelaars. Het sfeervolle restaurant heeft een lange geschiedenis en ik voel me een welkome gast. Eenmaal onderweg is het kouder dan verwacht. Wellicht heb ik me wat verkeken op de scherpe wind van deze dag waardoor het aanzienlijk frisser aanvoelt. Het heeft de laatste periode behoorlijk geregend en de grond is modderig en drassig. Ik ben handschoenen en m'n warme muts vergeten. Eigenlijk had ik daar ook geen rekening mee gehouden. Op twee groepjes wandelaars na heb ik de rust van het gebied voor mijzelf. Ik stel me dit landschap in de volle zomer voor. Dwars door de schitterende akkers met graan, biet en hoge maïs. Langs randen van weiden met vee en bossen volop in groen blad. Bomen vol fluitende vogels en de warme zon aan de hemel? Maar nu in januari ziet het landschap er anders uit. De bossen van de kroondomeinen geven enige beschutting en in de middag komt er een schraal zonnetje te voorschijn. Ik loop dit schitterende en afwisselende klompenpad van de zomer zeker nog een keer. Ik verheug me deze 18 kilometer op zijn mooist te ervaren en te genieten van het landschap op één van de vele bankjes en zitjes onderweg.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info