Uiterwaarden van Cortenoever

Van station Brummen naar station Zutphen

Uiterwaarden van Cortenoever
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Brummen

 • Startadres:

  station Brummen
  Stationsweg 1
  6971 BX Brummen

 • Coördinaten:

  52°5’26” N   6°8’48” E

Cortenoever is een piepklein plaatsje in de gemeente Brummen. Hier beginnen de uiterwaarden van de IJssel, een natuurgebied van Staatsbosbeheer. Vanaf de oude dijk kijk je zó de uiterwaarden in. Je kunt de route verlengen met een Laarzenpad van 4 km, dwars door een natuurreservaat. Houd wel rekening met het broedseizoen!
De wandeling gaat van station Brummen naar station Zutphen en is 12,5 km. Vanwege de korte afstand zijn er onderweg geen inkortmogelijkheden. Je kunt de route halverwege wel met 4 km uitbreiden, door een Laarzenpad te volgen.

Reacties op wandelingen

Langs de IJssel

Kees van der Sijs, 30-04-2018

Deze aardige NS-wandeling j.l. za. 28/4/18 met dochter,vriendin en gem. vriend gelopen. Brummen is een leuk plaatsje met muziektent op marktplein en meerdere oude gevels, voorzien van veel houtwerk. Onze ornitholoog signaleert direct al een appelvink. Wijds uitzicht over de uiterwaarden en de kronkelende IJssel met enig scheepvaart. Veel weelderig bloeiende bermflora, o.a. rode/kleine klaver, muurtijm, zuring, hondsdraf, look zonder look, dovenetel in div. kleuren en kleine weegbree, .dit alles wist de botanica van ons gezelschap moeiteloos te determineren. Bij mini-camping "De Hank " gestopt voor koffie/thee (E 1,20), stroopwafel (E 0,50), zelfbediening en gezellig zitje klein aanhalig katje. Wegens het broedseizoen bewaren we het rondje "Cortenoever" voor een volgende keer. Het vervallen kasteel "Reuversweerd" staat in de steigers. Misschien vanwege renovatie? Over enkele jaren maar weer eens komen kijken. Na de ellenlange IJsselbrug komen we in het enerverende Hanzestadje Zutphen. De St. Walburgiskerk is wegens verbouwing gesloten, maar de museumwinkel "Het Snoepje" is wel open. Niet minder dan 300 soorten snoep. "Voor elk wat wils". Al met al een geslaagde tippel, het geheel goed beschreven en prima gemarkeerd. Voor herhaling vatbaar.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Genietcafé

Oude Bornhof 55-57

7201 DX Zutphen

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info